Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Mozzarella paradicsommal, bazsalikommal, fekete szezámmaggal

2016. május 02. - Benke Rita

Egyik római útunkon a Piazza Navona egyik éttermének teraszán ebédeltünk. Már csaknem végeztünk, amikor betódult egy sor jó öltözött úriember, akik körül rögtön el kezdtek sürögni a pincérek, így "dottore", úgy "dottore" felkiáltásokkal. Hamarosan megjelent az egyik egy nagy tál paradicsomos mozzarellával, amelynek láttán - pusztán esztétikai okokból, hiszen már jól laktam - egy önkéntelen sóhaj tört ki belőlem. Mire az egyik úriember felém nyújtotta a tálat: "Prego" - mondta. Alig bírtam szabadkozni. Azóta is imádom az olaszokat és a mozzarellát. Tavaly egy Pompei melletti kis étteremben, a halott városban tett hatalmas séta után ajándékoztuk meg magunkat egy ilyen tállal.Elvégre Nápoly a hazája az igazi, bivalytejből készült mozzarellának és a helyiek különösen büszkék a paradicsomukra, amelyet a "nápolyi nap érlel."

Nem is tudom, hogy ez most egy egészséges gasztronómiai ajánlat, vagy pedig ínycsiklandó csendélet.

Jön a nagy saláta-korszak, egyre többféle hasonló költeménnyel lephetjük meg magunkat és szeretteinket. Egészségőrző ételek című könyvem jó néhány kompozíciót kínál, de annak is nagyon örülök, ha ezek nyomán mások kreativitása is beindul. Hiszen az asztalnál is az egyik legfontosabb elem a fantázia!

http://undergroundbolt.hu/egeszsegorzo-etelek

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr378673450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása