Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Nyáreleji eperleves

2016. június 06. - Benke Rita

Csodás érzés beleszagolni a levegőbe mostanában a piacon: érik az eper! Már 1-2 hete csipegetjük, tesszük reggeli gyümölcsjoghurtunkba, egyre közeledik a befőzés ideje, amelyhez leginkább az apróbb szemű, természetesen szabad földi eprek alkalmasak. De máris itt a gyümölcslevesek szezonja, amelyben az elsőség természetesen az eperé. "Természetes íz- és színfokozóként" tehetünk bele némi fekete cseresznyét, esetleg meggyet is, a hagyományos fűszerek - fahéj, szegfűszeg, citromhéj, továbbá friss citromfű- vagy mentalevél - mellett.

Néhány éve kísérleteztem ki családom nagy megelégedettsége közepette azt a hideg gyümölcslevest, amely nem csak attól hideg, hogy főzés után lehűtik, hanem azért is, mert a gyümölcsök teljesen nyersen kerülnek bele, így minden zamatuk, vitaminjuk és egyéb jótékony hatásuk érintetlen marad.

Mi a titka? megtudhatjátok az Egészségőrző ételek című könyvemből, amelyet korlátozott példányszámban nálam, illetve az Underground Kiadónál rendelhettek meg.

http://undergroundbolt.hu/egeszsegorzo-etelek

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr318776158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása