Csodás érzés beleszagolni a levegőbe mostanában a piacon: érik az eper! Már 1-2 hete csipegetjük, tesszük reggeli gyümölcsjoghurtunkba, egyre közeledik a befőzés ideje, amelyhez leginkább az apróbb szemű, természetesen szabad földi eprek alkalmasak. De máris itt a gyümölcslevesek szezonja, amelyben az elsőség természetesen az eperé. "Természetes íz- és színfokozóként" tehetünk bele némi fekete cseresznyét, esetleg meggyet is, a hagyományos fűszerek - fahéj, szegfűszeg, citromhéj, továbbá friss citromfű- vagy mentalevél - mellett.
Néhány éve kísérleteztem ki családom nagy megelégedettsége közepette azt a hideg gyümölcslevest, amely nem csak attól hideg, hogy főzés után lehűtik, hanem azért is, mert a gyümölcsök teljesen nyersen kerülnek bele, így minden zamatuk, vitaminjuk és egyéb jótékony hatásuk érintetlen marad.
Mi a titka? megtudhatjátok az Egészségőrző ételek című könyvemből, amelyet korlátozott példányszámban nálam, illetve az Underground Kiadónál rendelhettek meg.
http://undergroundbolt.hu/egeszsegorzo-etelek