Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Intelligens ragtapasz

2017. április 11. - Benke Rita

140652666-8b58adcd-abe7-4e71-becb-e5a1a597c5b6.jpg

Nano-no-painnek hívják azt az intelligens ragtapaszt, amely sebre helyezve akkor bocsátja ki a gyógyszert, amikor fellép az operáció utáni fájdalom.

A ragtapaszt a Theras Group salsomaggiorei székhelyű, bioorvosi termékekre szakosodott cég fejlesztette ki a parmai orvosi egyetemmel közösen. A termék kikísérletezését Emilia Romagna tartomány és az Európai Unió támogatta 225 ezer euróval.

A Nano-no-paint forradalmi újításnak tartják, mivel a gyógyszer csak oda kerül, ahol azok az idegvégződések vannak, ahol a fájdalom jelentkezik. A ragtapasz mikroszkopikus méterű, és csak az operáció után pár nappal helyezik a sebre. Nemcsak a fájdalmat csökkenti, hanem a gyógyulást is gyorsítja.

A parmaiaknak nem ez az első újítása, kikísérleteztek korábban egy olyan gézt krónikus sebek gyógyítására, amely felszívódik és szintén lerövidíti a gyógyulás idejét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr1512411557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása