Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Veszélyes az alkohol és az energiaital keverése

2017. április 07. - Benke Rita

energy-drinks.jpg

Számtalan kutatás mutatta ki, hogy az alkohol és az energiaital keverése nagyon veszélyes az egészségre. Megviseli a szívet, az idegrendszert, álmatlanságot okoz.

A kanadai Victoria egyetemhez tartozó kutatóközpont átvizsgálta az 1981 óta keletkezett tudományos anyagot, hogy megállapítsa, milyen hatással van a szervezetre a két ital. Munkájuk eredményét a Journal of Studies on Alcohol and Drugs közölte.

Az elmúlt 35 év alatt pubikált 13 tanulmányból 10 arra a következtetésre jutott, hogy keverésük növeli azokat a veszélyeket, amelyeket az alkohol egymagában okoz, akár a közlekedési baleseteket vagy a verekedésből származókat. Ennek az az oka, hogy az energiaitalok eltakarják az alkohol által okozott fáradtság-érzetet, aluszékonyságot. Az emberek alábecsülik részegségük fokát, tovább isznak és egyre veszélyesebb helyzetekbe keverednek – állapította meg Audra Roemer, a kutató csoport tagja.

A csoport további kutatásokkal gyűjti a témára vonatkozó adatokat.

Az energiaitalokkal kapcsolatban egy angol kutatás közben azt mutatta ki, hogy rontják a diákok koncentráló képességeit és hatással vannak magatartásukra is.

Hallatják szavukat az európai intézmények is. Az Európai Parlament bírálja azokat a reklámokat, amelyek azt hirdetik, hogy növelik a koncentrációs képességet a bennük lévő koffein miatt és olyan kezdeményezéseket szorgalmaz, amelyek eltántorítják fogyasztásuktól a fiatalokat. A legnagyobb fogyasztók ugyanis a serdülők, bár egy 2013-es adat szerint a 10 éven aluli gyermekek is kedvelik, ami az esetükben növeli annak kockázatát, hogy figyelemzavaros hiperaktivitás (ADHD-szindróma) alakul ki bennük.

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr2612403875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kelly és a szexi dög 2017.04.07. 23:14:45

Minek inna valaki energiaitalt alkohol nélkül?
süti beállítások módosítása