Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Mit jelent, ha valaki azt álmodja, hogy lezuhan a semmibe?

2022. április 21. - Benke Rita

artworks-000074110133-licfdl-t500x500.jpg

Sokan álmodnak zuhanásról, esnek a semmibe, és amikor heves szívdobogással felébrednek, örülnek, hogy szilárd hely van alattuk és semmi bajuk. Ez előfordulhat férfival, nővel, minden korban.

De mit jelent ez az álom?

Az álomnak különböző magyarázatai lehetnek. Egy érzelmi állapot megélése, nyugtalanság, de lehet mélyebb oka, aminek megfejtéséhez pszichológus kell.

Az értelmezésben számba kell venni az illető lelkiállapotát, a problémákat, amiket meg kell oldania. Lehet, hogy csupán a test segélykiáltása egy nehéz pillanatban.

Freud szerint a zuhanás a semmibe a szexualitáshoz kötődhet, metaforikusan erkölcsi zuhanás, az élvezetnek való odaadás.

Általában az elalvás kezdetén történik, amikor az izmok elernyednek, főleg, ha nagy stressz alatt vagyunk. A test így reagál erre a hirtelen relaxációra. Van azonban másik eset, amikor az álom R.E.M. szakaszában vagyunk, és itt már nem a fiziológia, hanem a pszichológia szerepe a döntő.

Minden zuhanás mögött lehet egy bizonyos helyzet, amely kicsúszott a kezünkből, amellyel nem tudunk szembenézni, nem bízunk a saját képességeinkben és ettől elveszítjük az egyensúlyunkat.

Ha azt álmodjuk, hogy úgy zuhanunk, miközben belekapaszkodunk valamibe, azt jelentheti, hogy büszkeségünkben sértettek meg minket, visszautasítottak, igazságtalan sértés ért bennünket és ennek fájdalma álmaink közben sem hagy minket nyugodni. Ez lehet valami múltbeli esemény, ami még mindig zaklatja a tudatalattinkat. Lehet bűntudat, félelem a jövőtől, az ismeretlentől, a haláltól. Ha azt álmodjuk, hogy talpra esünk, vagy baj nélkül talpra tudunk állni, azt jelenti, hogy oda kell figyelnünk, hogyan oldjuk meg problémáinkat.

Lifttel zuhanni egy frusztrált állapotot jelenthet: mások nem becsülnek eléggé, nem törődnek veled, nem vagy elég érdekes mások számára. Ha viszont járás közben esel el, az kisebbségi érzést takarhat.

Ha valaki hanyatt esik, nem kizárt, hogy fél elindulni egy úton. Ha kútba esünk, az egy számunkra fontos dolog fájdalmas befejezésére utalhat.

A zuhanásról álmodókban mindig van egy adag negatív érzés, de jelentheti azt is, hogy létünknek pozitív változásokra van szüksége. Különösen akkor, ha az álomban nem érzünk fájdalmat és fizikai szenvedést. Ebből következhet, hogy készen állunk ezt a változást elfogadni, és meg is vannak erre a képességeink és eszközeink.

Ha zuhanásról álmodunk, de megmenekülünk, az álomnak más lesz a jelentése. A boldog végkifejlet érzékelteti a szándékot, hogy kilépjünk a jelenlegi helyzetből, hogy vágyunk új tapasztalatokra, szokatlan, izgalmas érzelmekre.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr8717810395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása