Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Az extraszűz olivaolaj segít az emésztőszervi rák megelőzésében

2018. november 12. - Benke Rita

olio-extravergine-di-oliva.jpg

Olasz, francia és angol kutatók csapata a bari Poliklinika laboratóriumában öt évig vizsgálta, elemezte az olasz extraszűz oliva egy molekuláját, az olajsavat.

A Gastroenterology tudományos szaklapban megjelent írásukban a kutatók megállapították, hogy amit felfedeztek, az egyedülálló: az olajsavat, amelyet az olasz oliva tartalmaz, az emberi szervezet előállítja egy Scd1-nek nevezett enzim segítségével, ami azt jelenti, hogy az olajsav alapvető fontosságú molekula.

Hatását mutatja, hogy amikor a kísérleti modellekből kizárták, azok szövetei először gyulladásba jöttek, majd megjelentek a tumorok.

A természet lehetőséget adott a szervezetnek, hogy szintetizálja az olajsavat, így védekezzen a rák ellen. Korlátot képez, amely blokkolja a gyulladást. Erre a hatásra erősít rá az olasz olivaolaj mindenkinek, de különösen azoknak, akiknek örökölt hajlamuk van a vastagbél-rákra, vagy a Crohn-betegségre, illetve fekélyes kolitiszban szenvednek.

Elég az olajból egy kávéskanállal ebédnél és vacsoránál elfogyasztani.

A ragaszkodás az olasz változathoz nem marketing-célokat szolgál – jelentették ki a kutatók. Az észak-afrikaiaval összehasonlítva az olasz olivafajta sokkal gazdagabb savakban, és nem véletlen, hogy éppen Pugliában, amely Olaszországban az egyik legnagyobb olivatermelő, az emberek átlag életkora 84 év felett van.

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr9714364997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása