Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

A nők jobban teljesítenek melegben

2019. június 04. - Benke Rita

89546061-summer-in-the-city-beautiful-african-american-woman-with-afro-hairstyle-walking-on-the-street-wearin.jpg

Közeledik a nyár, a meleg, amelyet a légkondicionáló mérsékel. A mérséklés foka sokszor vitát vált ki a családban és a munkahelyeken. Német kutatók vizsgálták meg, hogy a szubjektív hőérzeten kívül van-e más hatása a légkondicionáló általi hőmérséklet-szabályozásnak.

A kísérletbe 500, átlag 24 éves egyetemi hallgatót vontak be. A teremben, ahol tartózkodtak, a hőmérsékletet váltakozva hol 16, hol 32 fokra állították be. A hallgatóknak matematikai, lexikális és logikai feladatokat kellett megoldaniuk.

Kiderült, hogy a nők teljesítménye matematikából és a lexikális feladatokból a hőmérséklet emelkedésével javult, és 32 foknál érte el a csúcsát. A férfiak ezzel ellentétben a legalacsonyabb hőmérsékletnél érték el a legjobbat, de ez nem volt olyan markáns, mint a nőknél. A logika teljesítményt a hőmérséklet változtatása nem befolyásolta sem a nőknél, sem a férfiaknál.

A kutatók szerint a kompromisszumos ideális hőmérséklet a 22 fok lenne és a munkahelyeknek a teljesítmény érdekében ehhez kellene igazodniuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr2314877056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása