Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Aki apokaliptikus filmeket néz, jobban elviseli a járványt

2020. július 26. - Benke Rita

geddon_2.jpg

Kedveli a katasztrófa filmeket? Kívülről tudja az Armageddon, a Világok harca  és hasonló filmek szövegét?

A pandémia elviselése szempontjából ez hasznos lehet a chicagói, a pennsylvaniai és az aarhusi egyetemek kutatói szerint, akik 310 embert kérdeztek meg arról, hogy milyen filmeket szoktak nézni és hogyan érti meg a járványt, kiderült, hogy aki gyakran szembesül fiktív katasztrófákkal, valóságos bajokra is kevesebb stresszel reagál, mintha valamilyen érzelmi edzést végzett volna.

A felfedezés híre a PsyArXiv oldalán jelent meg, addig is, amíg egy hitelesített tudományos folyóirat közli. E megközelítésről viszont eszünkbe juthat egy valóságos történet. Amikor az emberek világszerte meglátták a tévében 2001. szeptember 11-én a New York-i terrortámadás élő közvetítését, milliók gondolták, hogy a legújabb katasztrófafilm trailerét látták és annál nagyobb volt a sokk, amikor rájöttek, hogy ez most nem mozi.

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr7916077862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása