Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Fogyasztó fekete tea

2018. január 19. - Benke Rita

fekete_tea.jpg

A fekete tea, csakúgy, mint a zöld, fogyasztó hatású, és más vonatkozásban is jót tesz az egészségnek.

A UCLA kutatói azt írják tanulmányukban, hogy mindkét tea növeli a bélrendszerben azokat a baktériumokat, amelyek a hízásra vannak csökkentő hatással, módosítják az anyagcserét, de különböző módon. A zöld teában a polifenolok, amelyek már ismertek az egészére gyakorolt pozitív szerepükről,  felszívódnak, iszont a fekete teában túl nagyok ahhoz, hogy ez bekövetkezhessen, itt viszont működésbe lép egy mechanizmus, amely ösztönzi a baktériumok növekedését és az energia metabolizmusához kapcsolódó zsírsavak képződését. Tehát mind a két tea probiotikum, vagyis serkenti az egészségre pozitív hatású mikroorganizmusok szaporodását.

A kutatók négy csoportra osztott egerekkel kísérleteztek.  Két csoport cukorban és zsírokban gazdag, a két teával dúsított táplálékot kapott. Négy hét után súlyuk csökkent. A másik két csoport zsírszegényebb táplálékot kapott fekete teával és náluk is növekedtek a hasznos baktériumok. Súlyuk némileg szintén csökkent.

Ez azonban semmiképpen nem jelentheti, hogy korlátlanul lehet inni ezeket a teákat. A polifenolok nemcsak a bélrendszerre hatnak, hanem a gyógyszerekre és a különböző tápanyagokra is, ezért túlzott fogyasztásuk súlyos következményekkel járhat.

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr1013587477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása