Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Ringassuk álomba magunkat egy mentális sétával

2023. február 09. - Benke Rita

promenade-de-la-rochette-villers-le-temple-ju-on-the-road-12-1920x1440.jpg

Van, aki imádkozik, meditál, van, aki valamit számol, mások verseket idéznek fel, esetleg kedvenc futball-csapata összeállítását sorolja, vagy egy elérhetetlen kedves személy iránti vágyát vetíti ágyába. Mindezek gyakori elalvási módszerek, vagy működnek, vagy nem. Manapság az életmód-tanácsadók a „mentális sétát” ajánlják a gyors elalváshoz és a nyugodalmas éjszakához.

Nem kell hozzá más, mint egy fejben elindulni egy olyan egyszerű útvonalon, amelynek minden lépését ismerjük, és amely számunkra egyet jelent a kikapcsolódással, az ellazulással. Mindenképpen konkrét képeket kell magunkban vizualizálni és azokra kell koncentrálni. Joanna Shurety coach emlékeztet arra, hogy agyunk azért űzi el az álmunkat, mert fáradtak és stresszeltek vagyunk. A mentális séta a meditációhoz hasonlít, a lényege, hogy agyunkat egy biztonságos, nyugodt helyre viszi.

Fontos a helyszín kiválasztása, olyan, ami szép emlékeket ébreszt, lehet egy utazás, egy vakáció, de akár egy mindennap megtett út, amit különösen kedvelünk.  Miután lehunytuk a szemünket, csináljunk néhány légzőgyakorlatot, így jobban el tudunk merülni sétánkban. Shurety azt is ajánlja, hogy erősen koncentráljunk az érzékelhető környezetre: a szélre, a nap melegére, a növények illatára. Ez a belső érzéki tapasztalat is segít az elnyugvásunkban.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr9418040124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása