Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Télűző ételek

2019. március 02. - Benke Rita

salade-dhiver.jpg

Dietetikusok javasolnak a Le Figaróban olyan alapanyagokat, amelyek segítenek a szervezet regenerálódásában a tél és a tavasz fordulóján.

Az árpa magas magnézium-tartalmával lassítja az emésztést és megelőzi a fáradtság-rohamokat. A belőle készített kását ízesíteni lehet zöld citrommal, curry-vel, mentával, tökmaggal.

A csicseri borsó tele van növényi  proteinnel, lassan emésztődik. Készíthető céklával, körtével, mazsolával, sárgarépával, adható hozzá a aromatikus füvekből álló szósz.

A lencse nagy rosttartalma miatt garantálja a jóllakottság érzetét. proteinjét tovább lehet gazdagítani sárgarépával, csirkehússal, kurkumával, sőt mandulával is.

Az édesburgonya gazdag A-vitaminokban. Erősíti az immunrendszert. Céklával, brokkolival, kesudióval vegyítve kitűnő ízű.

A káposzta C-vitaminja csökkenti a fáradtságot, főként ha nyersen fogyasztjuk, vagy csak néhány percig pároljuk.  Ízesíthető tonhallal, sajttal. A vegánok brokkolival és mogyoróval tehetik élvezhetőbbé.

Az endívia, vagy cikória a megunt klasszikus zöld saláták alternatívája. Lehet gazdagítani erdei gombával, roquefort-sajttal, sonkával, savanyítása ízletesebb gyümölcsecettel.

Az avocado jó zsírokkal látja el a szervezetet. Vegetárius receptje szójatésztával, mogyorókrémmel ajánlja, de fogyasztható retekkel és mogyoróval is.

A pulykahús a proteinek tárháza. Lencsével, fetasajttal, céklával vagy spenóttal kitesz egy teljes ebédet.

Természetesen ezeket az alapanyagokat számtalan más variációban is el lehet készíteni, csupán fantáziánkon múlik, hogy mit hozunk ki belőlük.

És végül egy jó tanács: Az ebéd elfogyasztása után közvetlenül ne együnk gyümölcsöt, mert sokkal hamarabb emésztődik, mint a protein és a szénhidrát tartalmú étel, és erjedést indít el, ezzel hasfájást idézhet elő.

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr7714661057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása