Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Liszt nélküli piskóta

2015. október 08. - Benke Rita

Hozzávalók: 6 tojás, 6 evőkanál víz, fél dl semleges ízű étolaj, 20 dkg mák, 1 citrom héja, őrölt fahéj, édesítő, 5 db alma, vagy  kb 60 dkg meggy.

A sütőt begyújtjuk. Ledaráljuk a mákot, lereszeljük a citromhéjat. Meghámozzuk, és durvára reszeljük az almát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből az édesítőszer egy részével kemény habot verünk. A sárgájához tesszük a vizet, olajat, maradék édesítőszert, citromhéjat, fahéjat. Ha kemény, legfeljebb még 6 kanál vizet tehetünk hozzá. Végül laza mozdulatokkal egyszerre összekeverjük a mákot, a sárga és a fehér részeket. Sütőpapíros tepsibe terítjük, majd egyenletesen elterítjük a masszán az almát. Kb. 25 perc alatt megsül. Késpróbával ellenőrizhetjük.
Sülés után, ha lehúzzuk sütőpapírt, fel is tekerhetjük és akkor akár a karácsonyi beiglit is pótolhatjuk vele. Ebben az esetben tehetünk bele darált szegfűszeget is.
Úgyis finom, ha az almát a sárgájás részhez belekeverjük, de akkor lassabban sül.
Alma nélkül is jó, és egyenesen csodás magozott meggyel is. (A fotón ez a változat látható). De akár a nyers gyümölcsökkel, sodókkal is tálalhatjuk.
Mák helyett dióval, mandulával, mogyoróval is elkészíthető.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr618114706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása