Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Zöldségekkel az erős csontokért

2017. március 18. - Benke Rita

omega_3.jpg

Az Ohio állami egyetem kutatói szerint a gyulladás-ellenes élelmiszerekben gazdag étrend csökkenti a csontritkulást, amely a menopauza miatt következik be a nőknél.

160 ezer nő vett részt a Women’s Health Initiative felmérésében.

Kiderült, hogy azok a nők, akik gyulladás-ellenes élelmiszerekben gazdag étrendet tartottak, jobban megőrizték csontjaik sűrűségét, aminek következtében 50%-kal csökkent náluk a csonttörés kockázata.

A gyulladást a zsírok és cukrokban gazdag ételek, a vörös hús, a cukrozott üdítők okozzák. Ezzel szemben a gyulladás-csökkentők a hal, különösen a sok Omega-3-at tartalmazó lazac, a makréla, a zöldségek, elsősorban a spenót, a brokkoli, a saláta, a teljes kiőrlésű gabonafélék, a gyümölcsök, főleg a banán, a dió, az erdei gyümölcsök. Továbbá ilyen hatású a fűszerek közül a kurkuma, a gyömbér és a sáfrány.

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr6312345117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása