Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Jó munkához két pohár víz

2017. március 24. - Benke Rita

0018711_riedel-ouverture-water-glass-set-of-2.jpeg

Vízből vagyunk, víz nélkül nincs élet, és bár a napi 8 pohár (kb. 1,5 liter) víz bevitele a nyugati orvoslás által tudományosan még nem bizonyított,  olyan munkához, amelyhez nagy koncentrációra van szükség, jó, ha a nekikezdés előtt 2 pohárral megiszunk.

Az East London-i egyetem kutatói felfedezték, hogy két pohár víz megivása bonyolult agyi munka előtt 14%-kal gyorsítja az agy reakcióját.

A kísérletek 2013 óta folytak és  kutatók a megnövekedett koncentrálási képességet is megfigyelhették. Az eredményt annak tulajdonítják, hogy felszabadulnak az agyagnak azok a részei, amelyek azzal voltak elfoglalva, hogy üzenetet továbbítsanak a szervezetnek a vízfogyasztás szükségességéről, és ezzel megnőtt a kapacitásuk más impulzusokra.

A kutatók azt tanácsolják ezért, hogy szomjasan ne kezdjünk az agyat erősebben igénybe vevő szellemi tevékenységbe. A tanácsokat különösen vizsgák előtt célszerű megfogadni.

A kanadai McGill egyetem kutatói viszont azt vizsgálják, hogy a kiszáradás hogyan hat az agyra és igazolva látják, hogy a vazopresszin nevű hormon, azonkívül, hogy meghatározza figyelnünk fokát, arra kényszerít bennünket, hogy igyunk egy pohár vizet lefekvés előtt, ha nem is vagyunk effektíven szomjasak. (Ezt távfűtéses panellakásban a téli hónapokban különösen érdemes betartani). A vazopresszin hiánya fokozatos kiszáradáshoz vehet, amelynek kezdeti tünetei a stresszéhez hasonlatosak.

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr7012363643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása