Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

A reggeli jóga szépsége

2017. május 16. - Benke Rita

154105449-b58e42f6-86b6-4da6-9a3d-1a7adbb54a0b.jpg

A Guardian hétfő reggeli on-line kiadásában minden héten egy jóga-lecke jelenik meg. Tania Brown tartja, aki több londoni iskolában tanít. Legutóbbi leckéjére 235 ezren jelentkeztek be.

Brown nem az egyedüli tanár, aki így kel korán. Szerte a világon vannak iskolák, ahol a tanulók korán kezdenek – jógával. Nem véletlen, hogy B.K.S, Iyengar mesternek, a modern jóga egyik atyjának, aki három évvel ezelőtt hunyt el 96 éves korában, ez volt a jelmondata. „Korábban kelni reggel ma egy kis áldozat, amelynek, ha folyamatosan csináljuk, számtalan jótékony hatása lesz a jövőben.”

„A reggeli jóga előnyösebb, mint a napközbeni, vagy az esti, mert a test jobban dolgozik, jobban tud koncentrálni, mert még tiszta energia van benne, amelyet nem szennyeztek az étkezés méreganyagai  - mondja Meera Mascia, aki több mint 20 éve oktatja az Iyengar-jógát – így az éjszaka után az üres testben több hely van az energiák felhalmozására, amelyeket aztán a nap folyamán fel lehet szabadítani. Ráadásul reggel az embernek több ideje van arra, hogy önmagára figyeljen. és ezt a pozitív töltést átadhatja a nap folyamán másoknak”.

Vannak országok, ahol a munkanap korán, nyolc óra előtt kezdődik, mint például Németországban. Ott a jógához nagyon korán kellene felkelnie, éppen ezért inkább a kora esti jógát művelik. Ugyanez vonatkozik az északi országokra is. Délen viszont, például Indiában, de akár Olaszországban is, a nagy meleg miatt is célszerűbb a kora reggeli jóga.

Hal Elrod The Miracle Morning című könyvében arról írt, hogy számos híres nagyvállalkozó híve a kora reggeli jógának. Köztük van Sor Richard Branson, a Virgin alapítója, Tim Cook, az Apple, Howard Schulz, a Starbucks első embere, vagy Jack Dorsey, a Twitter alapítója. Lehet, hogy ez is a sikerük egyik titka?

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr8712506985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása