A fahéjnak a csodatevő fűszerek között a helye. Kellemes zamata mellett az egészségre is jó hatással van.
Több kutatás kimutatta, hogy kiváló zsírlebontó, csökkenti a derék körüli párna kialakulását.
Gyulladásgátló és antioxidáns. Javítja a memóriát és a kognitív képességeket. És nem utolsó sorban elősegíti az emésztést azzal, hogy legalább két fokkal csökkenti a gyomor hőmérsékletét. Ezzel egyben csökkenti a gyulladással járó gyomorbetegségek kockázatát is.
Fahéjjal ízesített teáink egészen bódító illatúak, a kávé keserűségét is enyhíti. Jobb helyeken a cappuccino elképzelhetetlen nélküle. Reggeli gyümölcsjoghurtunkat is kellemessé teszi, miként nem hiányozhat – darabos és őrölt formában – a gyümölcslevesekből, vagy a gyümölccsel készült kásákból (dara, rizs, köles…), de ha a párolt sárgarépát megszórjuk némi fahéjjal, szintén különleges ízélményben van részünk. Mi több, a húsoktól sem idegen, van olyan indiai ihletésű recept, amelyben a csirkecombokat- és szárnyakat sütés előtt fahéjas-szerecsendiós-borsos keverékkel dörzsölik be. Ez már igazi erotikus kihívás!
http://undergroundbolt.hu/egeszsegorzo-etelek