Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

A csodatevő fahéj

2017. június 11. - Benke Rita

cannelle-1.jpg

A fahéjnak a csodatevő fűszerek között a helye. Kellemes zamata mellett az egészségre is jó hatással van.

Több kutatás kimutatta, hogy kiváló zsírlebontó, csökkenti a derék körüli párna kialakulását.

Gyulladásgátló és antioxidáns. Javítja a memóriát és a kognitív képességeket. És nem utolsó sorban elősegíti az emésztést azzal, hogy legalább két fokkal csökkenti a gyomor hőmérsékletét. Ezzel egyben csökkenti a gyulladással járó gyomorbetegségek kockázatát is.

Fahéjjal ízesített teáink egészen bódító illatúak, a kávé keserűségét is enyhíti. Jobb helyeken a cappuccino  elképzelhetetlen nélküle. Reggeli gyümölcsjoghurtunkat is kellemessé teszi, miként nem hiányozhat – darabos és őrölt formában – a gyümölcslevesekből, vagy a gyümölccsel készült kásákból (dara, rizs, köles…), de ha a párolt sárgarépát megszórjuk némi fahéjjal, szintén különleges ízélményben van részünk. Mi több, a húsoktól sem idegen, van olyan indiai ihletésű recept, amelyben a csirkecombokat- és szárnyakat sütés előtt fahéjas-szerecsendiós-borsos keverékkel dörzsölik be. Ez már igazi erotikus kihívás!

http://undergroundbolt.hu/egeszsegorzo-etelek

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr5312577231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása