Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

A gyerekeket is tanítani kell a helyes étkezésre

2017. június 17. - Benke Rita

svezzamento-dei-bambini-la-tabella-degli-alimenti-4051124250_5117_x_2127_780x325.jpeg

Carlo Agostini és Silvia Scaglioni, a milánói egyetem gyermekorvosai gyermekes szülők számára írtak egy nagyon hasznos könyvet, amelyből megtanulhatják, hogyan szoktassák gyermekeiket a helyes étkezésre – írja a La Repubblica.

A gyermek – figyelmeztetnek a szerzők – élete első évében alakítja ki alapvetően étkezési szokásait, a nevelést tehát korán el kell kezeni. Amíg a kicsi anyatejjel táplálkozik, nincs gond, mert az tartalmazza az összes szükséges tápanyagot és ízvariációt, mivel a tej az anya táplálkozásától függően változtatja az ízét.

Erről a kettős feltételről az elválasztás után sem szabad elfeledkezni.

Fontos a gyermek hozzászoktatása az új ízekhez, mert ezzel lehet elkerülni az egyoldalúvá váló táplálkozást felnőtt korban is, ami előbb-utóbb hiányokat okoz a szervezetben.

A szülőknek példák kell mutatniuk a gyermekeknek, mert a családi környezetnek alapvető fontossága van. „A gyermekek azt eszik, amit ismernek, és a szülők, ha informáltak és motiváltak, megváltoztathatják szokásaikat, hogy jó modellek legyenek gyermekeik számára” – tanácsolják a szerzők, akik figyelmeztetnek arra, hogy a helyes táplálkozás igazán akkor éri el hatását, ha a gyermek aktív életet él, hiszen számára mozgás természetes és ösztönös tevékenység. Ha ez kialakul benne, biztosíthatja magának egy életre a magasság és a súly helyes arányát, csökken a hajlama a stresszre és a szorongásra, jobban alszik, és kisebb az esélye a szív- és keringési betegségekre, a cukorbetegségre, sőt még az elsősorban időskorban jelentkező degeneratív problémákra is.

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr6412594393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása