Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

A méz a legédesebb szívbarát

2017. július 15. - Benke Rita

maxresdefault.jpg

A mézről már ősidők óta ismert, hogy az egészségnek hasznos édesség. A legújabb hír róla az, hogy csaknem életmentőnek kell tekinteni, de eddig ismert erényeihez hozzá kell tenni, hogy ktűnő értisztító.

A washingtoni egyetem kutatói fedezték fel, hogy a mézben található természetes cukor, a trealóz aktivál egy proteint, amely stimulálja az immunrendszert azzal, hogy segíti az erek megtisztulását a rajuk tapadt lemezektől, amelyek zsírból, kálciumból, koleszterinből és más anyagokból állnak. Ennek következménye a vérnyomás emelkedése és a szívroham kockázatának emelkedése.

A kutatók egereken végeztek kísérleteket. Trealózt adagoltak nekik, és azt tapasztalták, hogy az érfalakat szűkítő lemezek vastagsága 30%-kal csökkent náluk.

A méz mellett tartalmaznak trealózt a rákok és a gombák is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr6412662649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása