Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Fedezzük fel alvó profilunkat!

2017. július 25. - Benke Rita

lion-03.jpg

Az amerikai sajtó „The Sleep Doctor”-nak nevezi. Michael J. Breus pszichológus a 2000-es évek elejétől hirdeti, hogy az alvás az egészség javításának leghatékonyabb módja. A Le Figaro készített vele interjút.

-Kaliforniában élek, ahol a természet, a jóga, a meditáció a mindennapi élet része. De gyakran felszínre törnek extrém tendenciák, az emberek nem tudják, mit tegyenek, hogy jobban érezzék magukat. Miután mindent teszteltek, eljutnak az alváshoz. Aki jól alszik, lassabban öregszik, vékony és energikus marad, nincsenek memória- és stresszproblémái. Örülök, hogy újra a figyelem középpontjába került – mondja Breus doktor.

-Mi a a kronotípus?

-Mindenkinek megvan az alvástípusa. Négyféle van. Az oroszlán koránkelő. Este nem szeret étterembe vagy moziba járni, szüksége van arra, hogy korán lefeküdjön. Általában optimista, rendszerező alkat. A medve, amely az emberek felét képviseli, dolgos, szimpatikus, kedves. Ciklusa egyezik a Nap ciklusával, ami praktikus. Mélyen alszik és kábán ébren.  Az est közepén vagy végén kezdi érezni a fáradtságot. A farkas éjszakai típus, gyakran kreatív és kevésbé barátközó, délig képes téblábolni és nem alszik el éjfél előtt. A delfin nagyon élénk, intuitív, általában rosszul alszik, a legkisebb zajra is felébred és rosszul viseli a kialvatlanságot. A kronitípus nem alakul ki 20 éves kor előtt. A babák oroszlánok, a gyerekek medvék, a serdülők farkasok. Aztán stabilizálódik úgy 60-65 éves korig. Ekkor az emberek többség oroszlán vagy delfin lesz. Minden kronotípusnak van egy ideális napja, ami a táplálkozásra, a gyógyszer-bevételre, az emberi kapcsolatokra is vonatkozik.

-Azonkívül mindenkinek megvan a maga ritmusa. Van valami tanácsa arra, hogy jobban tudjunk aludni?

-Kidolgoztunk egy receptet, amelyben van füldugó, maszk, tea és egy kis csőrös edény, amelybe sós vizet kell tenni az orr kimosásághoz. Az orrfürdőt jól ismerik a jógik, a fejfájás ellen alkalmazzák. Van egy útmutatónk és vannak videóink, amelyek választ adnak a leggyakoribb kérdésekre. Az ideális minden nap ugyanabban az időben lefeküdni és felkelni. 14 óra után ne igyunk kávét, 3 órával lefekvés előtt alkoholt. Ürítsük ki a fejünket, kapcsoljuk ki a készülékeinket. A kék fény megakadályozza a melatonin-termelést. Az ágyban ne vitatkozzunk, ne olvassunk. Ne terheljük a hálószobát felesleges érzelmekkel.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr9812678021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása