Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

A nyár, a szerelem ideje

2017. augusztus 16. - Benke Rita

awesome-love-quote-summer-waves-2015.jpg

A pszichológia szerint a nyarat sok cinkosa segíti abban, hogy ezzel költői jelzővel lehessen illetni.

A prózaibb cinkosok közé tartoznak a fiziológiai mechanizmusok: a napfény stimulálja a szerotonin-termelést, és ugyanez vonatkozik a tesztoszteronra is. Mielőtt csalódást éreznénk, más dolgok, izgalmasabb cinkosok is vannak: ilyen a meleg – feltéve, ha nem túl forró, mert az inkább ellenkező hatást vált ki – amely könnyebb öltözködést kíván és kívánatosabbá teszi mindkét nemet, a szabadban való tartózkodás lehetőségének kibővülése, a strandolás és nem utolsó sorban a vakáció, amikor az ember többsége felszabadultabb, úgy is mondhatjuk, hogy „fellazulnak” az erkölcsei. Könnyebben bonyolódnak romantikus kalandokba, megszabadulnak a mindennapok kötöttségeitől.

Az árnyoldal arról is tanúskodik azonban, hogy nyár sok keserű történet is születik, több a szakítás, a megbánás, az érzelmi leégés, a féltékenységi dráma. A nyári hónapokban, a felmérések szerint, 30%-kal megnő a félrelépések száma. A meleg hónapokban nő a profilaktikus termékek forgalma és a szexuálisan átadható betegségek száma is – nemcsak a tizenéveseknél.

Ezzel együtt a nyár valóban a szerelemé, inkább, mint a tél, ész nélkül azonban senki vesse magát bele – javasolják a pszichológusok.

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr7712750262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása