Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

A bazsalikom jótékony hatásairól

2017. szeptember 01. - Benke Rita

istock-528567650-e1500972479489.jpg

Bár indiai eredetű, mégis a mediterrán fűszerek királya lett a bazsalikom.  Rengeteg fajtája van mindegyiknek más az aromája, és mindegyik rendelkezik olyan egészségre hasznos tulajdonságokkal, amelyek miatt érdemes fogyasztani.

Rengeteg ásványi anyagot tartalma, köztük káliumot, foszfort, magnéziumot, szeléniumot, kálciumot. Vitamtartalma is jelentős, van benne A. B, C, E vitamin, béta karotin, Omega 3, leticin.

A virágaiból és a leveleiből nyugtató, emésztést elősegítő tea készül. Nyersen fogyasztva gyulladáscsökkentő.

Az ajurvedikus orvoslás a légzőszervek fertőzése ellen is használja. Olaját gőzölésre használt vízbe lehet csepegtetni.

Olaja jót tesz a bőrnek, élénkíti a mikrokeringést. frissíti a fáradt lábakat. A fejbőr bazsalikom-esszenciával való bedörzsölése stimuláló és tisztító hatást fejt ki. Leveleit pedig rovar- és szúnyogcsípések okozta fájdalmas-viszkető érzés megszüntetésére lehet alkalmazni úgy, hogy egy kicsit meggyűrjük, vagy megrágjuk, és a levével bekenjük a sebet.  

http://undergroundbolt.hu/egeszsegorzo-etelek

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr3112789584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása