Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Mi stresszeli a férjeket párjuk terhessége idején?

2017. szeptember 19. - Benke Rita

tout-ce-qui-stresse-les-peres-pendant-la-grossesse.jpg

A terhesség változást hoz a hormonokban, a testben, az agyban, az életben. Bár az első két paraméter a férfiakat nem érinti, a többiből jól kiveszik a részüket, a gyermek érkezésével sor örömteli, ugyanakkor  sok aggasztó kérdés is felmerül bennük: jól fejlődik-e a baba, születési után nem változik-e a párkapcsolatuk, hogyan szervezik meg az életüket…

Ezekről beszélt a Le Figarónak öt leendő és gyakorló apa.

A 35 éves Julien elmondta, hogy felesége teherbe esése után az első probléma az volt, hogy költözniük kellett, mert 2 szobás, lift nélküli, ötödik emeleti lakásban laktak addig. Végül csak hosszú keresgélés után éppen akkor telefonáltak nekik a költöztetők, amikor ők már a szülészeten voltak. Izgalom volt bőven, de aztán minden megoldódott. A baba is megérkezett, és a költözést is lebonyolították.

A 34 éves Fabien a koraszülés lehetősége miatt aggódott és csak akkor nyugodott meg, amikor az öthónapos magzat ultrahang felvételeit meglátta. A következő hónapokban újabb okot talált. Éjszaka gyakran nem tudott aludni és azon rágódott, hogy nem lesz-e a gyereknek valami testi hibája. Utólag már nevetve, megkönnyebbülten állapítja meg: „Pedig nem is vagyok izgulós típus.”

Cédricnek már van egy kis lánya. Éppen azért drukkolt, hogy másodszülöttje fiú legyen, és jól megértsék egymást, bár úgy tudja, hogy a fiúk általában inkább anyjukhoz, a lányok inkább apjukhoz húznak. Már most azon gondolkodik, hogyan fogjon hozzá a kis jövevény megnyeréséhez.

Brunót az foglalkoztatja, hogyan tudja majd nevelni gyermekét úgy, hogy megmaradjon az egyenes úton, hogy becsületes, szorgalmas ember váljon belőle és átérzi ebben a saját felelősségének súlyát.

Adrien nem gondolkodik ilyen távlatokban. Ő egyelőre azt próbálja átgondolni, hogy a gyereket hogyan illesztik be kettejük jól megszokott életébe, a gyermekközpontúság nem teszi-e tönkre felesége és közte felépített harmóniát.

Ahány férfi, annyi gond. Apának lenni sem könnyű.

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr7512871698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása