Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

A termékenységet étkezéssel is lehet javítani

2017. december 08. - Benke Rita

 

dietameditarranea.jpg

Kávé, zöldségek, paradicsom, tojás, hal, szárított gyümölcs, olivaolaj: igen.

Túlzottan fűszeres ételek, alkohol, sültek, szalámi, tejfélék: nem.

A termékenység kényes dolog, nem lehet megoldani az asztalnál, de azzal, amit eszünk, befolyásolni lehet a kapacitását.

„A mediterrán diéta 72%-ról 95%-ra emeli az egészséges és minőségi spermákat. A kávé nem okoz problémát. Nap három adag egyharmaddal csökkenti az erekciós diszfunkciókat” – jelentette ki a La Stampának Alessandro Palmieri urológus, az Olasz Andrológiai Társaság elnöke.

Egy olyan korban, amelyet a termékenység és vele együtt a születések számának csökkenése jellemez, egyre több adat bizonyítja, hogy az életmód, az étkezés és a mozgás garantálja a jó szexuális életet és megelőzi annak zavarait. A jövendő apa szövetségesei az antioxidánsokat tartalmazó élelmiszerek, amelyek harcolnak a DNS-t károsító szabadgyökök ellen. A cikk elején felsoroltakon kívül fontos elem a cink, amely megakadályozza, hogy a spermák összetapadjanak és elősegíti a mobilitásukat. Az osztriga például éppen magas cinktartalma miatt segíti a tesztoszteron termelését. Káros a szexuális egészségre az ülő életmód.

A milánói San Rafaele kórház andrológus professzora, Andrea Salonia az ilyen problémákkal küzdők számára olyan programot állított össze, amelyben a napi gyaloglást kell meghosszabbítani, pontosabban a 10 ezer lépés elérésére kell törekedniük. Három hónap után a résztvevők felének javult a szexuális teljesítménye, 16%-uk pedig újra normális nemi életet tud élni.

És ne feledkezzünk el ezúttal is a dohányzás ártalmairól: napi több mint 10 cigaretta egyharmadával súlyosbítja a diszfunkció kockázatot, 20 cigaretta már 60%-kal…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr1713453233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása