Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Több alvással jobban lehet fogyni

2018. február 02. - Benke Rita

sleeping_620x350_51479727691.jpg

Éjszakánként 90 perccel többet kellene aludnia annak, akik fogyni akar, mert így jobban ellenállhatnak a formájuknak ártalmas ételeknek.

Nem elég a 6 és fél, 7 óra, legalább 8 és fél órára lenne szüksége a fogyókúrázóknak a londoni King’s College kutatói szerint, akik tanulmányukat az American Journal of Clinical Nutrition című szaklapban tették közzé.

Az alváshiány a túlsúly egyik kockázati tényezője, mert megváltoztatja azoknak a hormonoknak a szintjét, amelyek az étvágyat szabályozzák. Akik tovább alszanak, kevésbé vágynak cukros ételekre és szénhidrátokra. A megfigyelés szerint naponta átlag 10 gramm cukorral kevesebbet fogyasztanak szénhidrát, cukor, méz vagy gyümölcs formájában.

A 21 kísérleti alany korábban kevesebb mint 7 órát aludt. Egy hét alatt ezt sikerült meghosszabbítaniuk 90 perccel. Naplóik feljegyezéseiből kiderült, hogy már ilyen rövid idő alatt is csökkent a szénhidrát-fogyasztásuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr5213625988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása