Az emberek jelentős része napi öt alkalommal iszik kávét. Ez éppen azon a határon van, amikor a koffein már nemcsak roborál, hanem káros is a szívre, az idegekre – írja a Le Figaro.
Azoknak, akiknek az első reggeli italuk, a szakemberek helyette gyümölcsöket ajánlanak, a C-vitaminban gazdag narancsot, grapefruitot, kivit, amelyek erősítik az immunrendszert. Melléjük azonban enni kell pl. egy vajas kenyeret, vagy más gabonafélét. A süteményt mellőzzük.
A tízórai kávé helyett is jobb magunkkal vinni a munkahelyünkre egy-két mandarint.
Délelőtt a kezdődő fáradtságot tüneti el a következő koktél: citrom, gyömbér, méz. Csavarjunk ki egy fél citromot, tegyünk hozzá egy kis darab gyömbért, és két kanál mézet. Az egészet tegyük 5 cl hideg vízbe és fogyasszuk egészséggel. Vagy: egy zellerág, 2 alma, egy kis darab gyömbér, fél citrom leve. Az így készült lé nagyszerű dopping.
A fáradtság ellensége még az elrágicsált szárított banán, sárgabarack és a mandula.
Délben a zöldféléket kell ebédnél előnyben részesíteni. A spárgát, a brokkolit, a spenótot. Ebéd után pedig megint csak kávé helyett igyunk gyömbér teát. Öt percig kell főzni és 10 percig állni hagyni.
Délután a legjobb tonizáló a fekete csokoládé, amelyből elég két kocka. Dinamizáló és emésztést könnyítő a borsmenta-olaj, amelyet használhatunk úgy, hogy egymás után eltakarjuk az egyik orrlyukunkat és beszippantjuk a flakonból, vagy öntünk egy-két cseppet a zsebkendőnkbe és beszagoljuk.