Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Jót tesz az egészségünknek, ha meztelenül alszunk partnerünkkel

2018. június 23. - Benke Rita

meztelenalvas.jpg

Nemcsak az alvás minőségét javítja a kedvesünkkel közös meztelen alvás, hanem növeli a kapcsolat meghittségét is – derül ki a Cotton USA kereskedelmi társulás által végzett nagy-britanniai felmérésből.

A meztelenség, mint kiderült, stimulálja az oxitocin hormont és növeli a spontán szexuális aktus gyakoriságát. Növeli a stabilitás és a bizalom érzését a partnerek között, csökkenti a stresszt.

A meztelenségből profitálhat az is, aki egyedül van. Pozitív pszichológiai hatása van, az ember így jobban megbarátkozik a testével, annak előnyeivel és hibáival egyaránt. Különösnek tűnhet, de sokan nem ismerik a testüket, nem szokásuk, vagy kerülik, hogy meztelenül lássák magukat.

A szakértők szerint ha meztelenül alszunk, több zsírt éget el a szervezetünk, és lehetővé tesszük a testnek, hogy önállóan, természetes módon szabályozza a hőmérsékletét.

Annak, aki nem tud lemondani az éjszakai ruházatról, azt tanácsolják, hogy korlátozódjon a legkevesebbre, ujjatlan trikóra és rövid alsóra, hogy a test ne melegedjen fel túlságosan. Arra azonban ügyelni kell, hogy a kéz és a láb ne hűljön le, mert ez akadályozza a pihenést.

A hálószoba legyen hűvös, a hálóruha kényelmes, természetes anyagú – pamut vagy selyem – mert ezek teszik lehetővé, hogy bőrünk lélegezzen és száraz maradjon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr7214064195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása