Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

A kisgyerekek mobil, okostelefon és tablet-használatáról

2018. június 29. - Benke Rita

screen-time-is-linked-to-speech-delays-in-babies.jpg

Az olasz pediátriai társaság  (SÍP) dokumentumot állított össze arról, hogy a különböző modern informatikai eszközöket milyen mértékben tanácsos használni a gyermekek nyolcéves koráig.

A gyermekorvosoknak szóló útmutató, amely az Italian Journal of Pediatrics-ben jelent meg, azt javasolja, hogy a 2 éven aluli gyermekek ne nézzenek evés közben vagy elalvás előtt olyan képeket, amelyeket digitális eszközök szolgáltatnak: a 2-5 éveseknek maximum egy órát engedélyezzenek, az 5-8 éveseknek pedig legfeljebb 2 órát naponta.

Olaszországban 10 3-5 éves gyermekből 8 tudja kezelni szülei mobilját. A szülők 30-% használja már egy éves gyermekének szórakoztatására vagy nyugtatására az okostelefont, és 70%-ban fordul ez elő a második évükben lévőknél. A dokumentum eleve kizárja az erőszakos hatású tartalmak mutogatását.

A tiltás és a korlátozás oka: ártanak a gyermek pszichológiai egészségének, rossz hatással van az alvására, a látására, a hallására, az anyagcseréjére, sőt, a szülő-gyermek kapcsolatra is.

A szülőnek alternatív módokat kell kitalálnia a gyermek szórakoztatására, nyugtatására és magának is példát kell mutatnia a digitális eszközök használatának mérséklésével.

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr4514079031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása