Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Miért lehet leküzdeni az édesség iránti vágyat?

2018. július 10. - Benke Rita

dolci.jpg

Az édesség utáni vágy előbb-utóbb káros hatással van az egészségre. Jessica Sepel táplálkozás-szakértő ad ide vonatkozó tanácsokat.

A délután gyümölcsevés növeli az édesség iránti vágyat, ha reggel, éhgyomorra fogyasztjuk, csökken.

Csökkenti az almaecet is, ha kb. 1liter vízbe 1-2 kiskanálnyit öntünk és napközben megiszogatjuk. Ugyanilyen hatásos az almaecet helyettesítése citromlével. Ez a kombináció egyúttal a vércukorszintet is csökkenti és megakadályozza a 2. tipusú cukorbetegség kialakulását.

Érdemes rendszeres időben étkezni, ne várjuk meg, amíg farkaséhesek leszünk és csillapítására gyorsan bekapunk valami édességet.

Az „egészséges" zsírok, mint páldul az avokádó és a  kókuszolaj, valamint az állati proteinek is csökkentik az édesség kívánását. Fontosak a rostok, amelyek, azonkívül, hogy segítik  az emésztést, tovább megtartják a jóllakottság érzését.

Sepel javasolja még a zöld salátát, a hántolatlan rizst, a magokat, az édesburgonyát, a tököt, mivel mindegyik kevés glükózt tartalmaz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr9114100073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása