Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Milyen az ideális gyaloglás?

2018. szeptember 14. - Benke Rita

image.jpg

A gyaloglás mindenkinek jót tesz. De hogyan kell gyalogolni, hogy az egészségre a legjobb hatással legyen?

A British Journal of Sports Medicine gyakorlati útmutatásokkal szolgál.

A szakemberek szerint a gyaloglás mérsékelt intenzitású mozgásnak tekinthető, amikor egy felnőtt 1 perc alatt 100 lépésnél nem tesz kevesebbet. Az erős intenzitás 130 lépésnél kezdődik.

A mindennapi életben általában lassabban járunk, de mind az egészségügyi sétában, mind a konditeremben mindenkinek tanácsos saját körülményeihez, fizikai állapotához alkalmazkodnia. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) heti 150 perces közepes intenzitású mozgást tanácsol. A mozgáshiány okozza ugyanis a legnagyobb kockázatot az egészségre.

Az Eurostat adatai azt mutatják, hogy mozgás terén az északiak járnak az élen a mozgásban, a finnek 54%-a, a dánok és a svédek 53%-a sportol rendszeresen heti két órát. Az európai átlag 40%.

Hogyan lehet ellenőrizni a járás intenzitását? A mérsékelt gyaloglásnál annyira gyorsul fel a lélegzetvételünk, hogy beszélgetni még képesek vagyunk, de énekelni már nem. Az intenzív gyaloglás közben már csak néhány szót tudunk mondani – írja a La Stampa olasz életmód-tanácsadókra hivatkozva.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr9514237595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása