Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Napi két kávéval tovább élünk?

2019. június 18. - Benke Rita

two-cups-coffee-valentine-s-day_41471-6431.jpg

A kávét sokáig azzal gyanúsították, hogy növeli a vérnyomást és rákkeltő.

Amerikai és dél-koreai kutatók viszont most azt állítják a The American Journal of Epidemology-ban, hogy meghosszabbítja az életet.

Közel 4 millió ember adatainak vizsgálata után jutottak erre a következtetésre.

Napi 2, vagy 4 csésze kávé 17%-kal csökkenti a szívproblémák általi kockázatot, 24%-kal a cukorbetegség, 4%-kal a rák veszélyét.

Ezek a pozitív hatások egyformán érvényesülnek férfiaknál és nőknél, függetlenül kortól és súlytól, alkohol-fogyasztástól vagy dohányzástól, valamint a kávé koffein-tartalmától.

Az európai és az ázsiai embereknél azonban valamivel nagyobb a pozitív hatása, mint az amerikaiaknál, de ez a szakemberek szerint betudható az életmódbeli különbségeknek és a kávé fajtájának is.

A kutatók dicsérik a kávé antioxidáns hatását, amellyel védi a sejteket és csökkenti a gyulladásokat.

Egy korábbi amerikai tanulmány szerint a koffein növeli a koncentrációs képességet és ezért csökkenti a balesetek kockázatát.

A várandós és a szoptató nőknek azonban csak napi 200 mg koffeint ajánlanak fogyasztani. Cukor hozzáadását nem javasolják, mivel növelné a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának veszélyét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr9314898168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása