Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Mit tegyünk a nyári álmatlanság ellen?

2019. június 29. - Benke Rita

insonnia_estate.jpg

A birminghami és az ausztráliai Monash egyetemek kutatói a nyári álmatlanság megszűntetésére kísérleteztek ki egy hatékonynak látszó módszert, amely a Sleep Medicine-ben ismertettek.

A nyári álmatlanságnak, amelyet a hőség is fokoz, hasonló tünetei vannak, mint általában a kialvatlanságnak – dekoncentráció, nappali bóbiskolás, súlyosabb esetben depresszió.

A kutatók kísérletükben 22 olyan személyt vontak be, akik este későn, 11-12 óra között fekszenek csak le, mert nem éreztek álmosságot, viszont reggel munkájuk miatt korán fel kellett kelniük.

A három hétig tartó kísérletben előre kellett hozniuk a lefekvés idején 10 órára, reggel ébredés után azonnal kellett reggelizniük, mindig ugyanabban az órában ebédelniük és 18 óra előtt vacsorázniuk.  Tornászni vagy edzeni csak reggel lehetett, kávézni csak 15 óráig és tilos volt sziesztázni 16 óra után. Ezt a beosztást hét végén is be kellett tartaniuk.

A kísérlet eredményes volt. A résztvevőknek sikerült teljesen átalakítaniuk a belső órájukat, és javult a fizikai és mentális állapotuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr6814912716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása