Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Gyümölcs és édes-sós váltakozás – egészséges uzsonna

2019. november 06. - Benke Rita

c_2_articolo_3166441_upiimagepp.jpg

Az olasz élelmezési unió az Istituto Bambino Gesúval együttműködve összeállított egy anyagot arról, hogy mit célszerű adni tízóraira és uzsonnára a gyerekeknek.

Az anyag négy korcsoportra osztva foglalkozik a témával. Külön a 4-6, 7-11, 12-14 és a 15-17 évesekével.

Megállapítja, hogy a növekedés idején a gyerekeknek szükségük van a főétkezésük közötti táplálékra, amely kalóriával, vitaminokkal látja el szervezetüket, ám a mennyiségnek mérsékeltnek kell lennie. Javaslatuk: kb 150 kalória a 4-6 éveseknek, 200 a 7-11, 260 a 12-14 és 285 a 15-17 éveseknek.

A szakértők fontosnak tartják a menüben a változatosságot, tartalmazzon, édes és sós élelmiszereket, joghurtot, kenyeret, sajtot, felvágottat, zöldféleséget, gyümölcsöt váltakoztatva. Gyümölcsöt azonban minden nap egyenek a gyerekek.

Olaszokról lévén szó, ajánlják a „vegán pizzát” is, paradicsommal és babbal a tetején, valamint a rukkolát.

A szülők figyelmébe ajánlják, hogy szoktassák a gyerekeket arra, hogy sohasem kapkodva, hanem nyugodtan, az étel ízét élvezve étkezzenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr2815292020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása