Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Hogyan működik a hipermemória?

2020. augusztus 07. - Benke Rita

ipermemoria-1.jpg

Vannak olyan emberek, akik régmúlt események minden kis részletére is pontosan emlékeznek. Hogyan működik az agyuk? Ezt kutatják olasz neurológusok a Santa Lucia alapítvány laboratóriumaiban a római Sapienza és a perugiai egyetem együttműködésében.

Az erről szóló tanulmány a Cortex című tudományos folyóiratban jelent meg.

A kísérletet különleges emlékezőtehetséggel rendelkező embereken folytatták. Feladatuk volt emlékezni egy 20 évvel korábbi eseményre. Közben funkcionális mágneses rezonanciával figyelték agyműködésüket. Kiderül, hogy agykérgük prefrontális részében van a legnagyobb aktivitás.

A neurológusok szerint ennek a felfedezésnek a birtokában új lehetőségek nyílhatnak meg a memória neuro-rehabilitációjában, azoknak az embereknek a gyógyításában akiknek valamilyen oknál fogva deficites az emlékezőtehetségük – írja a Repubblica.

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr1916101908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása