Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Mi rontja a férfiak és a nők vonzerejét?

2020. október 02. - Benke Rita

depositphotos_13940114-stock-photo-portrait-of-senior-couple-relaxing.jpg

2010-ben holland és svéd kutatók feltettek az internetre olyan emberek fotóit, akik előzőleg nem, vagy keveset aludtak, valamint azokét, akik kipihentek voltak. Az előbbiekről az volt az uralkodó nézet, hogy nem látszanak egészségeseknek, és nem vonzók. Három év múlva megismételték a kísérletet, de megkérdezték, hogy a kialvatlanokról miért gondolják, hogy betegek. A válasz: vörös a szenük, karikás és a bőrük sápadt, ráadásul szomorúak.

Egy 2014-es kísérletben teljesen közömbös arcképekről kellett a résztvevőknek véleményt mondanuk. Némelyik kép alá odaírták: „becsületes”, „méltóságteljes”, rosszindulatú”. Más képekhez semmit.  A résztvevők a példák alapján ítélték meg a felirat nélkülieket is.

Amerikai kutatók azt fedezték fel,  hogy aki kihúzza magát, bizalomgerjesztőbb, mint az, aki magába roskadtnak látszik. Ezt a testtartást különösen a férfiaknál tartották előnytelennek.

A stressz sem teszi vonzóbbá az embereket. 2010-ben egy Finnországban, Angliában, Észtországban és Dél-Afrikában végzett kutatás szerint a férfiak azokat a nőket találték kevésbé vonzónak, akiken meglátszott, hogy stresszeltek.

2011-ben angol kutatók a boldogság és a büszkeség vonzerejét kutatták. 1000 amerikai felnőttnek mutattak be az ellenkező nemből fényképeket. A férfiak azokat a nőket tartották vonzóbbnak, akik boldognak látszottak, a büszkék kevésbé tetszettek. A nők viszont a büszke férfiakra voksoltak.

A kutatók nem biztosak abban, hogy egy más kultúrában is ez lett volna az eredmény.

A humorérzéket mindkét nem pozitívan értékeli. További kutatások felfedték, hogy a függő, a független és a becstelen közül ez utóbbi a leginkább nem tetsző, valamint az, hogy a nők a nemdohányzó férfiakat kedvelik jobban, valamint azokat, akik nem rendszeresen, csak alkalmanként fogyasztanak alkoholt.

2014-ben a texasi egyetem kutatói arra voltak kíváncsiak, hogy a diákok a szerény vagy az önelégült társaikat szeretik-e jobban. Az utóbbiak maradtak alul.

2012-ben a kaliforniai Stanislaus állami egyetem szakértői a választási kampány alatt azt mérték, hogy a politikai nézetek befolyásolják-e a tetszési indexet. 856 választót kérdeztek, akik bevallották pártpreferenciájukat. Megkapták egy ellenkező nemű fotóját és rövid életrajzát és jelölték, hogy szerintük Barack Obamát vagy Mitt Romney-t támogatja-e. A demokrata párti nők vonzóbbnak tartották az Obamát támogató férfiakat. A férfiak is kevésbé nyilvánították vonzónak azt a nőt, aki nem annak a pártnak a támogatója, mint ők. tehát ez is egy tényező lehet, ami sajnos befolyásolja érzelmi preferenciánkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr6516219248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása