Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

2020-ban kialakult jó szokások, amelyeket meg kell tartanunk

2021. március 18. - Benke Rita

_111224128_isolate.jpg

A koronavírus valószínűleg 2021-ben sem tűnik el teljesen – tartják a szakemberek. Sok bajt okozott tavaly, ugyanakkor a ránk kényszerített helyzet olyan szokásokat alakította ki bennünk, amelyeket továbbra is meg kell tartanunk – írja a Huffington Post.

Amikor a vírus megjelent, a fertőzéstől való félelem individualista magatartást, stigmatizációt, bűnbak-keresést váltott ki. Ezek ugyan nem tűntek el, de megjelentek pozitív szokások is. A közösségi háló lehetővé tette az embereknek, hogy kapcsolatban maradjanak egymással és rájöttek, hogy szükségük is van erre. Jobban figyelnek a sérülékenyekre, gyakrabban beszélnek a rokonokkal, barátokkal.

A sok megszorító intézkedés betartásának fontossága növelte a felelősség-érzetünket. Így elkerültük, hogy a vírusnak még több áldozata legyen. A vírus miatti korlátozások kitágították a rendelkezésünkre álló időt, amely a korábbi életritmus miatt mindig szűkre szabott volt. Mára megtanultunk ezzel a lazábbra vett idővel is gazdálkodni, és értelmesen felhasználni saját épülésünkre is.

2020 megmutatta, hogy az emberek képesek alkalmazkodni a megváltozott helyzethez. A megkezdett gyakorlatot folytatni talán könnyebb lesz akkor is, ha visszaél régi életünk és ezeket a tapasztalatokat be tudjuk építeni mindennapjainkba.

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr8016467408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása