A francia kormány évekig tiltotta, hogy a dolgozók a munkaasztaluknál étkezzenek. A munkaügyi miniszter azonban a járvány megjelenésekor ezt a rendeletet megszüntette.
A rendelkezés azonban, úgy tűnik, csak formailag kedvező, mert az otthon dolgozók többnyire nem használják ki és a lakás erre alkalmas helyén táplálkoznak.
Tartalmától függetlenül ez jó hatással van, mert az ember az íróasztalánál általában úgy eszik, hogy nem is figyel arra, hogy mit és mennyit – írja a Huffington Post. Otthon viszont távolabb a munkától, mindkettőre nagyobb gondot fordíthat.
A nyugodt étkezés, távol a számítógép kék fényétől, csökkenti a stresszhatást is, ezért a munka produktivitását is javítja.
A szakértők azok számára, akik otthon dolgoznak, ismételten azt javasolják, hogy egy, de legalább fél órát szenteljenek az étkezésnek, és ha a körülmények megengedik, üljenek le egy kicsit egy padra egy közeli parkban.
A témában megszólaltatott dietetikus attól óvja az embereket, hogy otthoni munka esetén ne szaladgáljanak a hűtőszekrényhez, hol ezt, hol azt csipegetve. Sőt, azt tanácsolja, hogy az ínyenc falatokat úgy helyezzék el, hogy ne lehessen könnyen hozzájuk férni.
Végül is az derül ki, hogy a lényeg: lehessen kulturáltan, sietség nélkül étkezni, a helyszín valójában másodlagos kérdés.