Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Miért károsítja a kánikula mentális egészségünket?

2021. augusztus 19. - Benke Rita

sun-global-warming-heat-wave-hot-sun-climate-change-burning-forest-global-warming-heat-wave-hot-sun-climate-change-burning-forest-176326492.jpg

Ingerlékenység, rosszkedv, gyengeség..a magas hőmérsékletek kellemetlen hatásokkal vannak ránk.

Van, akit a hőség agresszívvá tesz. Ha ilyen marad az idő, a vakációnk sem lesz idillikus.

A Berkeley egyetem kutatói megállapították, hogy 2013-ban, amikor a hőmérséklet még csak egy fokkal emelkedett, nőtt az erőszakos cselekmények, gyilkosságok száma.

Mi ennek az oka?

Amikor meleg van, gyorsabb lesz a szívritmusunk, nő a vérnyomásunk, magasabb a kortizonszintünk, ingerlékenyebbek leszünk. A reakciók azonban személyenként változnak. Amikor az agy egyes részeiben hiányozni kezd az oxigén, testünk több vért küld oda, hogy hűtse.

A járvány, a bizonytalanság fokozza a meleg rossz hatásait.  Az idősek, a pszichológiai problémákkal küszködők hatványozottan szenvednek tőle. A járulékos természeti katasztrófák pedig sokszor az elviselhetetlenségig fokozzák az emberekben a feszültséget.  Személyiségzavarok alakulhatnak ki, szívritmuszavarok és különböző fóbiák. Különösen a 18-24 év közöttieknél üti fel a fejét az ökofóbia, ők félnek a leginkább bolygónk pusztulásától.

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr1116662418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása