Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

A libidó is a klímaváltozás áldozata

2022. március 17. - Benke Rita

how-to-increase-your-libido-the-everygirl-2.jpg

A klímaváltozás áldozatainak hosszú listájához hozzátehetjük a libidót is, mert a nagy meleg nem kedvez neki.

Ezzel a témával foglalkozik Stefano Caserini, a milánói politechnika klimatológusa

És a Sex and the climate folyóirat igazgatója. Abból a kérdésből indul ki, hogy hogyan reagálnak melegben az emberi, köztük a szexuális szokások.

Féltékenyebbek leszünk-e szabadosabbak vagy romantikusabbak. A kémia és a szociológia paraméterei alapján ad válaszokat.

Még Cole Porternél istentelenül meleg van, (Too Darn Hot), aki szeretne a kedvesénél lenni, de túl meleg van.

„Ha túl meleg van az állati párosodás gyakorisága a hőség által okozott stressz miatt csökken – írja Caserini. A tehenek fogékonysága is csökken, kevesebb tejet adnak.”

Petesejt és sperma is kevesebb termelődik.

A férfi termékenységet már úgyis kemény próbának vetik alá a különböző elterjedt használatú termékek miatt, például a síkosító szerek, a libidót ezek is csökkentik. Csökkentik olyan gyógyszerek is, mint az antidepresszánsok, amelyek a szerotoninra hatnak és súlyosan befolyásolják a sterilitást, egyes esetekben hosszú periódusokra. Kevesebb gyerekre lehet számítani és kérdés, hogy szaporodnak-e a válások. Sajnos erre mutat az albatroszok esete.  Ez a madár, de a tenger felszínének túlmelegedése miatt az utóbbi időben gyakoribb náluk a szétválás. Az albatrosz a hűség szimbóluma. A falklandiak között vannak olyanok, amelyek 70 évig együtt maradnak. Az új éghajlati viszonyok miatt kevesebb táplálékot találnak és ennek keresése céljából hosszabb-rövidebb időre szét kell válniuk. Nő közöttük a feszültség és egyre gyakoribb, hogy nem is térnek vissza egymáshoz.

És az emberek?

A hőmérséklet és a nedvesség nem lesz lebecsülendő egy szexuális kapcsolatban.  Minden fizikai megerőltetés az egészség megromlását okozhatja, annál is inkább, mert az intenzív fizikai tevékenység a testhőmérsékletet hússzor melegebbé teheti. A számtalan probléma között kellemetlen következményekkel járhat a fogamzásgátló hatékonyágának csökkenése is, ha valaki nem veszi figyelembe, hogy a használati utasítás szerint olyan helyen kell tárolni, ahol a hőmérséklet nem haladja meg a 25 fokot

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr3417781412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása