Újév után a nagy lakomák után egy könnyebb étek, amely azért igen laktató.
Hozzávalók 4 adaghoz: 40-40 dkg burgonya, sárgarépa és szárzeller, 2 dl joghurt, 1 tojás, 2 db mozzarella, 1 púpos evőkanál kacsazsír, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 közepes vöröshagyma, só, bors provanszi fűszerkeverék, 1 csokor petrus
A burgonyát, répát meghámozzuk, és a reszelő nagyobb lyukán lereszeljük. A zellert megmossuk és kb. egy centis darabokra vágjuk. Egy szögletes jénai tálat kizsírozunk, zsemlemorzsával meghintjük és egyenletesen rátesszük a morzsára, sóval és borssal megfűszerezzük.
Erre terítjük a sárgarépát, majd a burgonyát, amit a hosszúkásra vágott hagymával, sóval összekeverünk, és a répán eloszlatjuk.
A joghurtot és a tojást alaposan összekeverjük, ráöntjük a rakottasunkra, lefedjük, és közepesen puhára sütjük a meleg sütőben.
Ezalatt karikára vágjuk a két mozzarellát, egyenletesen elhelyezzük a joghurtos önteten, meghintjük a provence-i fűszerrel (kakukkfű, rozmaring, oregánó, bazsalikom), a petrezselyemmel és világos barnára pirítjuk.