Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Miért van szükségünk magnéziumra?

2017. szeptember 27. - Benke Rita

csiro_scienceimage_2893_crystalised_magnesium.jpg

A depresszió olyan betegség, amelyben 350 millió ember szenved a világon. A gyógyszeres és terapeutikus kezeléseken kívül a Plos One-ban megjelent tanulmány szerint a magnézium is segíthet.

Korábbi kutatások arról szóltak, hogy a magnézium javítja az izmok, az idegek működését, a csontok állapotát.

A magnézium, ha egészségesen táplálkozunk, megfelelő mennyiségben jelen van a szervezetünkben. Mikor és mennyi pluszra van szükségünk belőle, ha egészségi problémáink vannak? Erre a ad választ a fentebb jelzett tanulmány, amelyet a vermonti egyetemhez tartozó Lerner College of Medicine kutatói írtak.

A kutatók 126 olyan emberrel foglalkoztak, akik könnyű, vagy mérsékelt depresszióban szenvedtek, közülük néhányan már gyógyszeres vagy pszichoterápiás kezelésben részesültek. A páciensek hat hétig kaptak napi 250 mg magnéziumot és jelentős javulás következett be náluk.

Azt a mennyiséget csak nagyon súlyos esetekben szabad emelni és szigorú orvosi felügyelet alatt – figyelmeztetnek a kutatók – A nagyobb adag ugyanis hasmenést okozhat és gátolja a kálcium felszívódását.

A magnézium jelen van az egész szervezetünkben és a csontok alapvető összetevője.

Sok magnéziumot tartalmaznak a zöldségek, a spenót, a mandula, a gabonafélék, a rizs, a gyümölcsök, a tej, a hal, a hús. Fontos kémiai elem a csontok, az idegek, az izmok jó működésének biztosításában, a vércukor szinten tartásában, a vérnyomás szabályozásában.

Az európai élelmiszerbiztonsági hatóság (EFSA) a napi mennyiséget nőknél 300, a férfiaknál 350 mg-ban fixálja.

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr5312896446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása