Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

A hajviselet hatása a karrierre

2021. február 18. - Benke Rita

unnamed_2.jpg

Egy amerikai cégimázs-konzulens felfigyelt egy nőre, aki egy pénzügyi társaság szóvivőjeként gyakran szerepelt a tv-ben. Megállapította, hogy rossz és túl erős a sminkje, előnytelen a sima, lófarokba fésült haja, amely himbálózott, amikor beszélt. Olyan benyomást keltett, hogy túl fiatal és tapasztalatlan, ami ebben a pozícióban nem előny – írja a Business Insider.

Mary Lou Andre, az Organization by Design alapítója-elnöke javasolta az illető hölgynek, hogy diszkrétebben sminkeljen, kurtítsa meg a haját, és változtasson beszédstílusán is. A pozitív változást a nézők is észrevették.

Manapság nemcsak a felkészültség számít, hanem a küllem is – mondják a szakemberek. Minél ápoltabb valaki, annál több esélye van megszerezni egy állást. A texasi állami egyetem kutatói több mint 400 olyan újságíró fotóit elemezte, akik a helyi televíziókban dolgoznak. A nők nagy részének hasonló a hajviselete, 98,5%-nak sima a haja, kétharmadé rövid vagy közepes hosszúságú és kb. a fele szőke. Ezt a trendet támasztja alá a Sauder School of Business is, amely szerint a szőkék dominálnak a vezető pozícióban lévő nők között. A férfiak között ez az arány mindössze 2%. Az utóbbi években, hogy a szakáll újra divatba jött, a férfi vezetők esetében bizalmat gerjeszt, viselője erősnek és magabiztosnak látszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr3316427884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása