Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

A zsenge csalán ébredése

2016. április 06. - Benke Rita

csalanmezo16.jpg

Korán ébredt az idén a természet és vele a csalán, mert, mint ahogyan tavalyi feljegyzéseinkből kiderült, az egy évvel ezelőttinél 9 nappal előbb ejtettük szerét első kisebb szüretünknek az óbudai Hajógyári-szigeten. Miután az aranyló tavaszi napfényben kellemesen megcsipkedtettük a kezünket a zsenge csalánnal, diadalmas zsákmányunkat rögtön hasznosítottuk is. Természetesen kellemes, hűsítő teát készítettünk belőle, majd egy nem kevésbé ízletes csalánfőzeléket varázsoltam belőle. Férjemnek a szeme se rebbent, igaz, aki puszta kézzel szedi a csalánt, attól ez el is várható. 

csalanfozelek.jpg

Ha kíváncsiak vagytok arra, hogy mi mindenre jó a csalán és mit lehet belőle még alkotni, olvassátok el Egészségőrző ételek című könyvemben, amely az Underground Kiadó gondozásában jelent meg.

http://undergroundbolt.hu/egeszsegorzo-etelek

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr608559014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása