Korán ébredt az idén a természet és vele a csalán, mert, mint ahogyan tavalyi feljegyzéseinkből kiderült, az egy évvel ezelőttinél 9 nappal előbb ejtettük szerét első kisebb szüretünknek az óbudai Hajógyári-szigeten. Miután az aranyló tavaszi napfényben kellemesen megcsipkedtettük a kezünket a zsenge csalánnal, diadalmas zsákmányunkat rögtön hasznosítottuk is. Természetesen kellemes, hűsítő teát készítettünk belőle, majd egy nem kevésbé ízletes csalánfőzeléket varázsoltam belőle. Férjemnek a szeme se rebbent, igaz, aki puszta kézzel szedi a csalánt, attól ez el is várható.
Ha kíváncsiak vagytok arra, hogy mi mindenre jó a csalán és mit lehet belőle még alkotni, olvassátok el Egészségőrző ételek című könyvemben, amely az Underground Kiadó gondozásában jelent meg.
http://undergroundbolt.hu/egeszsegorzo-etelek