Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Belső mosoly – hosszú mantra az egészségért

2016. július 18. - Benke Rita

the_inner_smile.jpg

Öngyógyító erőinket aktivizálhatjuk úgyis, hogy végig mosolygunk szervezetünk különböző pontjain. Idővel megérezzük, hogy hol tart az energia, vagy ha valahol elakadt.

 

Ülj kényelmesen egy székre, talpadat nyugtasd a talajon. Hátad legyen egyenes - ne dőlj hátra a háttámlához -, de ne legyél merev. Vagy

Legyél nyugodt, tenyereidet lazán fektesd az öledbe, a bal legyen alul, mint egy kis fészek, a jobb felül.

Nyelved lazán érjen a szájpadlásodhoz.

Csukd be a szemedet és figyelj a talpaidra. Érezd a kapcsolatot a földdel, a föld energiáival.

Tudatosítsd a helyzetedet, kezeid egymásba ölelkezését, nyelvedet a szájpadlásodnál.

Most mosolyogj és képzeld el, hogy mosolyod egy energiaforrás, tőled egy méterre, szinte materializálódva, hogy belső részed egy őszi utca tele lehullott falevéllel, amit ki kell seperned egy meghatározott útvonalon.

 

Koncentrálj két szemöldököd között, kicsit felettük egy pontra, ez a harmadik szemed, amelyen keresztül behúzhatod az előtted és körülötted lévő bőséges mosolyenergiát. Engedd ellazulni a homlokodat és hagyd, hogy harmadik szemed kinyílva összegyűjtse a mosolyod energiáját, hogy aztán szétáraszthassa a testedben.

 

Hagyd, hogy az energia leáramoljon az arcodon, ellazítva az arcizmaidat, az orrodat, ajkaidat. Engedd lefolyni a nyakadon, közben - kellemes kis köröket leírva - nyakadat, fejedet lassan, finoman forgasd.

 

Hagyd a mosolyenergiát lefelé áramolni a csecsemőmirigyedhez, amely a szegycsontod felső része mögött található, érezd, ahogy az általa termelt faló sejtek új erőre kapnak és könnyedén elpusztítják a betolakodó idegeneket. Érezd, hogy a csecsemőmirigyed felmelegszik, sugárzik a vibráló egészségtől, és gyengéd rezgéssel lassan kinyílik, mint egy virág.

*

Tenyereidet fordítsd egymás felé és két hüvelykujjadat támaszd finoman a szívközponthoz. Miközben szíved aktivizálódik engedd hozzá leáramlani a csecsemőmirigyből az energiát. Majd, akár egy vízesés megállíthatatlan robajlása, hagyj lezúdulni még több mosolyenergiát a szemöldökök között létrehozott forrásból a szívedbe.

Amikor befelé, a szívedre mosolyogsz örömet és boldogságot hozol létre.

 

Tölts el itt annyi időt, amennyi a szíved ellazulásához és szeretettel való feltöltődéséhez szükséges.

 

Lásd, ahogy szeretettel eltelt szíved kinyílik, mint egy érett bimbó.

 

Idézd fel a szeretettel kapcsolatos legszebb emlékedet, töltsd el vele szívedet.

Szeresd a szívedet.

Amikor rámosolyogsz eltűnnek belőle a negatív érzések, helyet adva a szeretetnek, az örömnek, ami az ereid segítségével szétáramlik egész testedben, dédelgetve a lelkedet.

 

Mosolyogj a szívedre mindaddig, amíg vissza nem mosolyog rád.

 

*

Most hagyd, hogy a szívedből a tüdődbe terjedjen át az öröm és a boldogság.

Érezd, ahogy fellélegzik a mosolygó energiától. Nézz rá belső látással és érezd, ahogy kitágul a pozitív energiától. Először a bal oldali, majd a jobb oldali tüdőlebenyed tisztul meg, lásd, hogy szép rózsaszín, szinte fénylik. Mindentől, ami kellemetlen egy mély sóhajjal szabadulj most meg. Képzeld el, hogy minden lélegzetvétel nyomán életerővel telik meg a tüdőd, és egész tested megpezsdül a szétáradó, éltető oxigéntől.

 

Érezd, ahogy az orrod hegyétől leáramlik a levegő a tüdődbe, feszesre töltve minden hólyagocskát, majd érezd, hogy a testmeleg széndioxid kiáramlik belőled, és magával visz mindent, amire már nincs szükséged, amit már elhasználtál.

 

Köszönd meg tüdődnek a friss oxigénben gazdag vért, mellyel életed minden pillanatában jól tart.

 

Érezd, hogy egész mellkasod megtöltődik a mosolygó, szeretetteli energiával.

Egész lényedből eltűnik a szomorúság, a bánat, az aggódás, helyet adva a bátorságnak és a tisztességnek.

*

Hagyva, hogy a mosolyenergia tovább éljen szívedben, tüdődben, egy új sugarat irányíts a jobb tüdőlebenyedből a jobb oldali bordakosaradban lévő májadba. Érezd, amint legnagyobb belső szerved is feltöltődik szeretettel, örömmel, mosollyal. A májhoz a látás érzéke és a szem energiáinak ellenőrzése tartozik. Nézz belső látással májadra, és ha túltöltődött vagy ernyedt, tekinteteddel simítsd felszínét, amíg fényes és sima nem lesz

 

Légy hálás májadnak, amiért méregteleníti testedet, epét termel, tárolj a véredet.

 

Mosolyogj rá és érezd, amint a harag, a düh, minden negatív érzés eltűnik belőle, átadva helyét az egész lényedet eltöltő kedvességnek és az erős döntéshozó képességnek.

*

 

Engedd, hogy a mosolygás energiája átáramoljon a hasadon keresztül a hasnyálmirgyedbe, mely a bal bordáid és a bal tüdőd, valamint a gyomrod alatt helyezkedik el. Köszönd meg neki, hogy megtermeli az emésztéshez szükséges enzimeket és az inzulint, szabályozva a vércukor szintedet. Lásd, hogy a mosolytól egészséges lesz, és jól működik.

*

Maradj még a bal oldaladon, és mosolyogj most a lépedre, mely a bal vese mellett, hasi oldalon található.

Térj vissza az előtted gomolygó mosolyenergiához, engedd, hogy ismét befelé áramoljon a homlokodon, és vezesd onnan a lépedhez.

*

 

Engedd most átfolyni a jobb vesédre és a rajta lévő manósapka-szerű mellékvesére, majd a bal vesédre és mellékvesédre is az energiát. Érezd, amint a sugárzó energiától kitágulnak a vesekelyhek, vesepiramisok, szűrők, és a vesemedence. Belső látásoddal addig figyeld őket, amíg felületük szép sima és fényes lesz, szűrőik pedig tökéletesen megtisztítják a testedben cirkuláló folyadékokat. Lásd, amint a mellékvesék tettrekészen termelik a neked éppen szükséges hormonokat.

A vesék a félelem lakóhelyei, a mosolyenergiától eltűnik a szorongás, a félelem, és finom, de egészséges érzékenység, energikus tettvágy veszi át helyüket.

*

A mosoly most csorduljon alá a húgyvezetéken át a hólyagra, húgycsőre, a nemi szervekhez és a gát tájékára.

 

A női szexuális energiák gyűjtőpontjai a petefészkek palotája, a férfiaké a spermium palota, amely 4 cm-re a köldök alatt a pénisz töve felett található. Mosolyogj rá a tiédre és engedd, hogy az energia a méhedre és a hüvelyedre, ha férfi vagy a prosztatádba és a heréidbe ragyogjon át.

Most hozd fel a szexualitástól megerősödött mosoly és erényenergia-keveréket a köldöködhöz és képzeld el, hogy mint egy dugóhúzó, spirálisan behatol ebbe a gyüjtőpontba. Érezd, hogy szexuális energiáid,  és az idetartozó szervek új erőre kapva örömre és tettrekészek.

**

 

Térj most vissza mosolyenergiád forrásához, a harmadik szemhez a homlokodon, engedd, hogy az energia lezúduljon ismét a csecsemőmirigyedhez, szívedhez, tüdődhöz, májadhoz, hasnyálmirigyedhez, lépedhez, veséidhez, húgyhólyagodhoz és a nemi szerveidhez, kitisztítva a még véletlenül ott maradt felesleges, elszárad faleveleket, és érezd a lényedet eltöltő végtelen nyugalmat és békességet.

***

 

Most nagy feladat következik, az emésztőrendszer. Térj vissza a harmadik szemedhez a homlokodon és irányítsd a mosolyt az emésztőrendszeredre, söpörd ki a lehullott falevélként elképzelt elfáradt energiát.

Engedd az energiát, a Qit lefolyni az orrodon át a szádba, majd a nyálad segítségével áraszd szét a nyelőcsöveden át. A nyál a Hosszú Élet Itala vagy Jáde Folyadék nagyon értékes. Jártasd körbe a nyelvedet a bal felső hátsó fogadtól indulva az ínyeden kívül, majd az alsó ínyeden is. Ismételd meg néhányszor. Ezt követően az alsó és felső fogsor ínyének belső oldalán is. Gyűjtsd össze a nyelved közepén az értékes folyadékot, és képzeld el, hogy feltöltődik a Harmadik Szem értékes mosolyenergiájával. Érintsd a szájpadlásodhoz a nyelvedet és egy gyors korttyal nyeld le esszenciát. Ezzel olyan életenergiát vittél a gyomrodba, amely feltölti erővel a nyelőcsövedet, gyomrodat, vékony-, vastag- és végbeledet. Az emésztőrendszer nagyon érzékeny a stresszre, gyakran jelentkeznek itt különféle baj képében azok a lelki problémák, amelyeket nem tudsz megemészteni.

Tölts elég időt a gyomrodnál, ha valahol kellemetlenséget érzel, mindaddig mosolyogj rá, míg el nem múlik. Köszönd meg a gyomrodnak türelmét, hogy felszívható folyadékká alakítja az ételeket, és ígérd meg, hogy ezen túl jól bánsz vele, törekedve az egészséges táplálkozásra.

*

Mosolyogj most a vékonybélrendszeredre, kezdve a nyombéllel, folytatva az éhbéllel, a csípőbéllel, mosolyogj rá e 6-7 méter hosszú szervre és köszönd meg, hogy felszívja a táplálékokat. Lásd belső szemeiddel ezt a szép rózsaszínű csőrendszert.

*

Vidd tovább a mosolyenergiát a másfél méteres vastagbélrendszeredre, kezd a jobb csípőcsontnál a vakbéllel kezdődő felszálló ággal, fel a máj jobb lebenyének borda alatti részéig, onnan a haránt szakaszra, majd át a leszálló ágra, amely a bal bordák alatt halad a bal ágyék irányába, onnan kiöblösülő szigmabélre, ami lefut, mint végbél a végbélnyíláshoz. Köszönd meg vastagbelednek, hogy kiüríti a nem hasznosítható salakanyagokat, hogy visszaszívja a sejtjeidnek nélkülözhetetlen vizet, mosolyogj mindaddig amíg nem érzed, hogy meleg, tiszta nyugalom tölti el.

 

Hozd most az összegyűjtött energiát a köldöködhöz és spirálisan gyűjtsd be oda.

Térj vissza a homlokodon a Harmadik Szemedhez, onnan mosolyogj le a tested hasi középvonalában, és ahol feszültséget találsz oda küldj annyi mosolyt, amennyitől kellemes lazulást érzel.

 

* * *

 

Koncentrálj ismét a Harmadik Szemedre, és a mosolyenergiát  küld egyenesen a jobb és a bal agyféltekédbe. Mozgasd körbe a szemeidet először balra kilencszer, majd jobbra kilencszer, ezzel kiegyensúlyozod a két agyféltekét, érezd, ahogy a Qi, az életerő, életenergia a szemmozgással együtt spirálisan kering és halmozódik. Hagyd, hogy összegyűljön.

Keresd most meg az agyalapi mirigyedet – 8-10 cm-re van a homlokod mögött -, a hipotalamuszodat – ez a gerincoszlop felett, az agyalapi mirigy mögött és fölött található - és a tobozmirigyedet. Ne aggódj, ha nem tudod őket pontosan elhelyezni. Irányítsd a mosolyenergiát a tudatod segítségével fénynyalábszerűen a koponyádba, engedd, hogy átragyogjon a bal agyféltekén, végigseperve a jobb féltekét és vissza, majd hagyd, hogy az energia spirálisan az agyadban keringjen; végül koncentrálj még egyszer az agyad középpontjára.

*

Innen engedd az agyad hátsó részébe áramlani a mosolyt, érezd, hogy szinte fellélegzik a koponyád.

A két félteke között vezesd a mosolyt a kisagyadhoz, az egyensúly megteremtése mellett ez megerősíti az idegeket és segíti a mozgásszerv-rendszeredet.

*

Irányítsd belső mosolyodat a középagyadhoz, érezd ahogy kitágul, ellazul, haladj le a hídhoz, a nyúltagyhoz, majd a gerincvelőhöz, amely a koponyaalapnál, a nyakcsigolyákban kezdődik.

Engedd és érezd, amint csigolyáról, csigolyára lefolyik a szeretetteljes energia, amelybe belefürdenek a porckorongok, végig lassan a 7 nyakcsigolyán, a 12 hátcsigolyán, az 5 ágyékcsigolyán, porckorongról, porckorogra, végül az 5 keresztcsonti és az összeforrt farokcsigolyákra is. Érezd, hogy egész gerinced, hátad ellazul, kellemes energiával töltődik föl, ahogy a gerinced kinyújtózik, a magasságod is nő.

*

Térj vissza a homlokodra és innen mosolyogj végig ismét a hát felőli középvonaladon. Lazítsd el egész testedet, hiszen ez a gyakorlat élénkíti a gerincvelői folyadék áramlását és megnyugtatja idegrendszeredet, megakadályozza a hátad merevedését, torzulását, fájdalmát.

* * * *

Befejezésül ismét kezdj a Harmadik Szemednél, lásd az ott felhalmozódott ragyogó kristályként vibráló energiát és vezesd gyors ütemben végig elülső középpontodon, a hátad középvonalán, és tested belsejében a gerinced mentén. Érezd, hogy a friss erő megállíthatatlan vízesésként áramlik végig testeden, a szeretet, a mosoly, az öröm és tested nagyrabecsülésének vízesése.

 

Most koncentráj a köldököd mögé úgy 4,5 cm-re, gondolatban mozgasd itt az energiát táguló körökben 36-szor, a nők az óramutató járásával ellentétesen, a férfiak azzal megegyező irányban, de a rekeszizomnál feljebb és a szeméremcsontnál lejjebb ne menj. 

Kivárás 36 másodpercig

Majd válts és 24-szer az ellenkező irányban forgasd, végül hozd vissza a köldöködhöz. Segíts egyik középső ujjaddal.

 

Kivárás 24 másodpercig

 

Ezzel a mozdulattal bármikor előhívhatod, ha plussz energiára van szükséged. Néhány percig még pihenj, lazíts, engedd el magad kedvenc testhelyzetedben.

 

 

 

Most számolj magadban 1-től 5-ig lassan… mozgasd meg tagjaidat,,, és nyisd ki a szemedet. Kedves egészségedre!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr618889796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása