Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Az Oroszlán gyógynövényei

2016. július 22. - Benke Rita

leo.gif

Mindannyiunk életterületein, de fizikai testünkhöz társítva is, jelen van az Oroszlán csillagainak magja - akár a Nap foglalja el ezt akár egy másik bolygó, de akár bolygó nélkül .

"A szakrális uralkodás szimbóluma az Oroszlán csillagkép! Ez azt jelenti, hogy az életeken át vándorló és tanuló lélek már tudatosan élő kapcsolatba kerül a magasabb világokkal, az égi-földi javakat meg és el tudja osztani.De ez nem külső, hanem belső uralkodás! A kifelé irányuló uralomból zsarnokság születik.
Az anya (Rák) minőségét az apai minőség követi. Hétköznapi értelemben a fénynemzés azt jelenti, hogy minden cselekedet oka és célja a fény (szeretet) árasztása, sugárzása. Bármit teszek, beleteszem a szeretetem.A múlt ismerete, felidézése, megidézése segít sorsunk uralásában. A múlt idők bölcsességei a szeretetet tanítják, mely nélkül nincs valódi uralás, fénynemzés, de emberhez méltó élet sem…"

Az Oroszlán jegyhez rendelt testrészeink:szív, hát, rekeszizom, vérkeringés, verőerek, érzékszervek

AZ OROSZLÁN GYÓGYNÖVÉNYEI:

BABÉR - az Oroszlán jegyében álló Nap uralja
Ősi illatos és fertőzésgátló gyógynövény. Hajdanán a dicsőség, hírnév, és a győzelem jelképe volt. A babér a győzelem és a tehetség szimbóluma volt az ókori ember számára.
A babér levelének hatóanyagai az illóolajok, ezen kívül csersavat és keserűanyagot tartalmaz. Jótékony hatással van az emésztésre, illetve a leveleiből nyert olaj külsőleg használva csökkenti a reumás panaszokat.

KERTI BORÁGÓ -, (Borágo officinalis) az Oroszlán jegyében álló Jupiter uralja
Közismert vizelethajtó, de alkalmazzák vese- és hólyagbántalmak esetén is. Külsőleg kelések érlelésére használják borogatóként, illetve toroköblítőként.
Tudományosan igazolt, hogy jótékony hatást fejt ki neurodermatitis (allergiás vagy idegi alapú bőrbetegségek) esetén. Szilícium tartalma miatt pedig szerepe van a hajszálak, körmök, kötőszövetek felépítésében Tudományosan igazolt, hogy jótékony hatást fejt ki neurodermatitis (allergiás vagy idegi alapú bőrbetegségek) esetén. Szilícium tartalma miatt pedig szerepe van a hajszálak, körmök, kötőszövetek felépítésében.
Gyenge, friss levelét hideg italok készítéséhez, szendvicsek ízesítésére és sószegény diétához ajánlják

RUTAFŰ -- az Oroszlán jegyében álló Nap uralja
Javallat: Magas vérnyomás és epebántalmak kezelésére
Enyhe görcsoldó és nyugtató, epefunkciót javítja

SÁFRÁNY -- az Oroszlán jegyében álló Nap uralja
Egyiptomban és az ókori Görögországban is előszeretettel alkalmazták rendkívüli gyógyító hatása miatt. Forró és száraz tulajdonságokkal ruházta fel az iszlám orvoslás.
Nemcsak a nemi vágyat növeli, hanem erősíti a méh izmait, illetve menstruációs zavarok ellen is kiváló. Ópium pótlására is alkalmazták, mert olyan illóolajat tartalmaz, amely pszichoaktív és izgató hatású; sajátságos, hosszú orgazmusérzést kelt. Itt is vigyázni kell azonban, mint a gyógynövények alkalmazásánál mindig, hogy nagy mennyiségben mérgező, magzatelhajtó hatású. A sárga szín egy karotenoidtól, a krocintól származik, emiatt étel-
Jellegzetes íze az illóolajoktól és a keserű glükozidtól, a pikrokrocintól származik. A sáfrány igen mérgező, már néhány grammja is halálos lehet. A sárga krocin hamar felszívódik, és sárgaságszerű tüneteket vált ki. Plinius szerint az előzetesen elfogyasztott sáfrány az etanol "ellenmérge". De itt is igaz, a mennyiségtől függ, hogy gyógyszer, avagy halálos méreg.

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr748889776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása