Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Tofu-fantázia ruccola-ágyon

2016. december 08. - Benke Rita

Az ünnepekhez közeledvén nem árt vigyázni vonalainkra, jól jönnek ilyenkor a salátafélék. Igaz, hogy decemberben nincsen annyi friss zöld, mint nyáron, de azért ilyenkor is lehet csinálni fantáziadús és laktató, mégsem nehéz ételeket.

A tofut sokféleképpen el lehet készíteni, mert könnyen alkalmazkodik mindenféle ízekhez. Így született meg ez a fantázia, 4 személyre.

Vegyünk egy 2 kaliforniai paprikát és 2 kápiát, szeljük fel és süssük meg őket. A kaliforniai lehetőleg legyen sárga vagy zöld, hogy jobban mutasson a piros kápia mellett.A belőlük kisült olajjal együtt öntsük egy tálba. Kockázzunk rá kb 40 dkg natúr tofut, majd két kisebb lilahagymát szeljünk rá apróra vágva vagy karikára. Utána aprítsunk bele tetszés szerint száraz vagy olajban pácolt aszalt paradicsomot. Így együtt hagyjuk őket állni néhány óráig. Közben főzzünk fejenként 2 tojást. Tálaláskor minden tányérba készítsünk ruccola-ágyat, erre tegyünk rá a tofu-egyvelegből, majd vágjuk karikára a tojásokat, helyezzük el őket a tányér szélén. Ugyancsak körbe-körbe helyezzünk el fekete olajbogyókat, és szórjuk meg az egészet fekete szezámmaggal. Semmi más fűszer nem kell rá, még só sem! Ha nem elég olajos, csepegtethetünk rá még némi oliva-, vagy tökmagolajat. Teljes kiőrlésű kenyeret vagy pirítóst adjunk hozzá. Az előbbi azért jobb, mert könnyebben ki lehet törölgetni vele a tányért.

Salátaügyekben is forduljatok bizalommal hozzám, és könyvemhez, az Egészségőrző ételekhez, amelyet az idén már csak december 12 délig lehet megrendelni az Underground Kiadótól.

!http://undergroundbolt.hu/egeszsegorzo-etelek

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr9012030491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása