Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Hogyan maradjunk formában szabadság után is?

2017. október 07. - Benke Rita

cinq-smoothies-pour-affronter-la-rentree.jpg

Olivier Panisset francia természetgyógyász olyan uzsonnamintákat ajánl, amelyek tapasztalata szerint segítenek abban, hogy a munkás hétköznapokban is frissek, tettrekészek maradjunk.

1.A fáradtság ellen mindenképpen szükség van gyömbérre, amely adaptogén növény, vagyis alkalmazkodik idegrendszerünk állapotához. Ha gyengül, erősíti, ha feszült, csillapítja. Egy másik növény, amit hozzá kell tenni, az E-vitaminban gazdag petrezselyem. A gyümölcsök közül válasszuk a banánt a szerotomin miatt és pár szem piros gyümölcsöt.

A mixelőbe így bekerül egy banán, egy maréknyi piros gyümölcs, egy kivi, egy szál petrezselyem és egy csipetnyi gyömbér.

2.Stressz esetén a gyulladásra és az idegrendszerre kell koncentrálni. C-vitamin és magnézium kell.

A mixelőbe tegyünk előző este vízbe áztatott, majd összetört mandulát, vagy cukor nélküli mandulatejet, néhány szem lenmagot, egy kávéskanál narancsvirágot, egy csipetnyi kurkumát és néhány szem epret.

3.A jó emésztés érdekében válasszuk a psyllium-bio orvosi füvet, valamint az aloé verát, amelyek regenerálják az egész emésztőrendszerünk sejtjeit.

Mixeljünk össze egy fél papaját, egy csiper gyömbért, egy szál mentát, egy evőkanál aloé verát, egy evőkanál psylliumot és egy gyümölcsös kefirt.

4.Jó színben úgy maradhatunk, ha antioxidánsokat fogyasztunk, mert ezek harcolnak a bőr és a test öregedése ellen. Gondoljunk a dióra, amely tele van szeléniummal, a cinkben gazdag tökmagra, a gyermekláncfűre, amely természetes méregtelenítő.

A mixelőbe kerül egy sárgarépa, néhány szem eper vagy kivi, néhány levél gyermekláncfű, néhány dió, omega-3-ban gazdag lenmag és tökmag.

5.Sportolás után fontos újrahidratálódni és feltöltődni cukrokkal és proteinnel. A spirulinban, egy édesvízi algában sok a protein. A kókusztej nagyszerűen hidratál és tele van káliummal és nátriummal, amelyek az izzadással eltűnnek a szervezetből.

Mixeljük össze a kókusztejet, egy csipetnyi spirulint, egy banánt és némi kendermagot.

http://undergroundbolt.hu/egeszsegorzo-etelek

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr7412919319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása