Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Mégsem károsak a smoothie-k?

2018. július 03. - Benke Rita

smoothie.jpg

A smoothie a legújabb kutatások szerint nem árt az egészségnek, sőt, a gyümölcsfogyasztás legjobb módja.

Éveken át megbélyegezték a gyümölcsturmixokat. Volt, aki azt mondta, hízlal, volt az szerint a fogakat rontja és növeli a vércukor szintjét. Általános volt az a vélemény, hogy a gyümölcsöt a legjobb természetes állapotában fogyasztani. Mára sok szakember rehabilitálta a finom italt.

Sok ember képtelen naponta annyi gyümölcsöt enni, mint amennyire szüksége lenne. A smoothie-val ez könnyen elérhető. Az italt könnyű szállítani és elfogyasztani. Ideális kicsiknek és nagyoknak. Különösen a kicsiknek, akik közül sokan nem nagyon szeretnek gyümölcsöt enni.

A smoothie nem gyümölcslé, inkább „megrágott” gyümölcshöz hasonlít, olyan, amilyent a gyomrunk megszokott, amikor gyümölcsöt eszünk, csak más étellel fogyasztva segít abban, hogy több kalóriát vegyünk fel, mint annyit elégetünk. Tápértéke ugyanannyi, mint a természetes állapotban fogyasztott gyümölcsé.

Sokan úgy gondolják, hogy a gyümölcs rosttartalma a feldolgozással csökken, ez azonban változatlan marad és a cukortartalma sem magasabb, mint a gyümölcsé, amelyből készült. Ennek következtében nem árt jobban a fogunknak sem. Azonos a savtartalma a gyümölcsével és annyira árt csak a fogzománcnak, mint a nyers gyümölcs. Ez ellen pedig lehet védekezni napi legalább kétszeri fogmosással és a smoothie szívószállal való fogyasztásával.

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr3314089927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása