Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

A várandósság ideális évszaka a nyár

2020. augusztus 13. - Benke Rita

unnamed_1.jpg

Nyáron az életritmus ideális esetben lelassul, a vakáció idején a párok együtt vannak, hosszabbak a napok, több a napfény, amellyel több D-vitamint termel a szervezet. Ez pedig javítja a peték minőségét.

A melatonin-szint emelkedése következtében szabályossá válik a peteérés, ami megkönnyíti a fogamzásra alkalmas idő pontosabb kiszámítását, ezért a teherbe esés ideális évszaka a nyár – érvel Daniela Galliano nőgyógyász, a római Centro IVI igazgatónője.

A nyár a legkedvezőbb azoknak is, akik lombikprogramban vesznek részt. Néhány tanácsot azonban be kell tartaniuk: az embrió beültetése után kerülniük kell az olyan helyzeteket, ahol a test hőmérséklete felszökik, ilyen a szauna és a napozás. Ügyelni kell a megfelelő folyadék-fogyasztásra a kiszáradást elkerülendő, azokra a sportokra, amelyek hirtelen mozdulatokat igényelnek, és ártalmas lehet az alkoholfogyasztás is.

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr9216118760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása