Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

A világ legrégibb receptjei

2020. augusztus 31. - Benke Rita

135836243-8dde41ae-7838-4924-938c-59710c34e983.jpg

Bill Sutherland, a cambridge-i egyetem biológus professzora a karantén miatt sok szabadidővel rendelkezett. Elolvasta dr. Maudhi al-Rasidannak, a mezopotámiai kultúra szakértőjének az ókori konyhaművészetről szóló könygét és elhatározta, hogy a leírtak alapján megpróbál elkészíteni egy-két kr.e 1750 körül született ételt.

Elmondása szerint néhány ára alatt sikerült is neki egy sült, egy pörköltszerűség és hozzá egy kerek kenyér. Mivel a magyarázatok elég szűkszavúak voltak, néha a fantáziájára kellett hagyatkoznia. Mivel a leírásban nem szerepelt például, hogy mit kell csinálni a vörös- és a fokhagymával, köretként tette hozzá a pörkölthöz. A báránysültnél annyit változtatott, hogy a szószhoz nem vizet, hanem paradicsomot kavart.

Sutherland össze tudott állítani egy Tu Huként leírt salátá is, amely hagymábóül, rukkolából, korianderből, céklából és sörből állt.  Szerinte ahhoz a salátához hasonlított, amelyet ma különösen az északi népek fogyasztanak.

Megítélése szerint amit főzött, ízletes volt, még étteremben is megfelelt volna.

A sikertől fellelkesülve a professzor feltette receptjeit a netre és akkor érte a meglepetés: több mint 20 ezren osztották meg és 62 ezer lájkot kapott. Bill Sutherland az ókori étkek kapcsán híresebb lett a világon, mint egész addigi munkásságával.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr5716166290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása