Benke Rita alkotói oldala

Rita-galéria

Rita-galéria

Érdemes lebukás előtt bevallani a félrelépést

2020. november 02. - Benke Rita

jui-al74432-619x368.jpg

Természetesen nem könnyű bevallani – mondja a Business Insidernek Rita D’Amico olasz pszichoterapeuta – mert az illető attól fél, hogy elveszti a párját és egyéb büntetéstől is tart. De a vallomás, ha az a szándék áll mögötte, hogy a félrelépés nem ismétlődik, a legjobb megoldás több okból is.

1.Kevésbé rontja a kapcsolatot, mintha lelepleződne a dolog és a partner megbecsülését is kifejezi.

2.Bizalmat gerjeszt. Jó benyomást kelt mindenkiben, csökkenti felháborodásukat és könnyebben megbocsátanak. A sértett fél hisz a megbánásban és reakciói kevésbé lesznek hevesek, szigorúak.

3.Jóhiszeműnek gondoljuk, akit talán nem is szükséges megbüntetni.

4.Az önkéntes bevallás megszabadít a bűntudattól akkor is, hogyha a szándékban benne volt a bűntudattól való gyors és könnyű megszabadulás akarata is.

5.Segíti a bűnöst elgondolkodni azon, hogy tulajdonképpen miért csalt meg partnerét, akit szeret és akitől nem akar elválni.

6.Megérteti a partnerrel is a saját hibáit. A bevallásnak hitelesnek kell lennie, nem szabad a partnerre hárítani a félrelépés felelősségét, ugyanakkor neki is el kell gondolkodnia azon, hogy nem követett-e el valami olyan hibát, ami a másik felet erre a tévútra vezette.

7.Egy alkalom annak is, akit megcsaltak. Rájön, hogy a partner iránta tanúsított érzései nem egyszer s mindenkorra változatlanok.

8.Segít megérteni a hűtlenség okait. Ha a pár együtt akar maradni, meg kell értenie, hogy miért történt, és a jövőben úgy kell viselkednie, hogy ezek az okok megszűnjenek.

9.Ebben mindkét félnek együtt kell működnie. Ha egyedül nem megy, szakértő segítségét tanácsos kérniük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ritagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr4416268790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása